Wil je zelf steenkorven maken? Hier lees je hoe je dat doet!

Posted on

Tegenwoordig zie je steeds vaker tuinen die een afscheiding hebben van zogeheten steenkorven. Dit zijn een soort stalen draadconstructies die gevuld zijn met stenen. Deze zijn ontzettend sterk, en zien er ook nog eens heel erg mooi uit. Je kunt steenkorven plaatsen in plaats van een schutting of dikke haag, wat perfect is voor wie er absoluut geen onderhoud aan wil hebben. Ze zijn wellicht niet zo heel eenvoudig te maken, maar met een beetje geduld moet het iedere doe-het-zelver wel lukken. Online zijn vele handleidingen te vinden, en in winkels waar je dit soort breukstenen en ijzeren benodigdheden kunt kopen kun je tevens om advies vragen.

Een mooie afscheiding zorgt voor privacy

Als je op zoek bent naar een stijlvolle en onderhoudsvriendelijke afscheiding voor je tuin dan zijn steenkorven de perfecte oplossing. Het kost wellicht wat meer tijd om ze in elkaar te zetten dan een standaard schutting, maar ze gaan wel vele malen langer mee. Sterker nog, ze gaan waarschijnlijk de rest van je leven mee, dus denk goed na over het type stenen dat je erin wilt doen. Er kleeft eigenlijk maar één nadeel aan dit soort afscheidingen met breukstenen, en dat is dat ze meer ruimte in beslag nemen dan een schutting. Ze moeten namelijk minstens een centimeter of 40 dik zijn, anders zijn ze niet stevig genoeg en kunnen ze omvallen.

Creëer een gezellige hoek om in te eten

Je kunt steenkorven niet enkel inzetten als afscheiding tussen jouw tuin of erf en de openbare straat of stoep, maar ook om je tuin meer diepte te geven. Ze hoeven namelijk niet perse 1.80 meter hoog te zijn, maar je kunt ook lagere varianten maken. Zo creëer je gemakkelijk kleine muurtjes in je tuin, waarmee je diverse hoekjes kunt maken. Wil jij achterin je tuin een gezellig hoekje creëren waar je kunt barbecueën? Dan zijn lage muurtjes van steenkorven een leuke manier om dat te doen. Maak ze ongeveer 80 centimeter tot een meter hoog, en eventueel wat hoger op de plekken waar je tuinhaarden wilt zetten.

Een tuinhaard maakt je tuin helemaal af

Heb je eenmaal diverse knusse hoekjes gecreëerd en wil je daar tot in de late uurtjes gebruik van kunnen maken? Dan zijn tuinhaarden natuurlijk ideaal. Zeker aan het einde van de zomer koelt het wat sneller af ’s avonds, en dan wil je nog steeds buiten kunnen zitten. Met een tuinhaard op diverse plekken houd je jezelf en je bezoek lekker warm. Als je deze in een hoekje zet dat afgeschermd is door de eerdergenoemde muurtjes met breukstenen zul je merken dat ook deze de warmte opnemen en goed vasthouden. Vandaar dat veel mensen deze twee met elkaar combineren, voor eindeloze en gezellige avondjes in hun favoriete hoekje in de tuin!

Geef een reactie