De voordelen van betalen met ethereum en bitcoin

Posted on

Steeds meer mensen investeren in cryptocurrencies zoals ethereum en bitcoin. Als je de ethereum koers in de gaten houdt en op het juiste moment inspringt, kan deze investering heel gunstig uitvallen. Er bestaan tegenwoordig verschillende cryptocurrencies waar je in kunt investeren, maar ethereum en bitcoin zijn de populairste. Het is een goed idee om de bitcoin koers in de gaten te houden voordat je gaat investeren, zodat je weet dat je een slimme investering doet. Tegenwoordig kun je op steeds meer plekken betalen met ethereum en bitcoin. Lees verder in deze blog en ontdek wat de de ethereum en de bitcoin voor je kunnen betekenen.

Steeds meer winkels accepteren de bitcoin

De waarde van je ethereum of bitcoin kan groeien of krimpen afhankelijk van de koersen. Het is daarom handig om niet zomaar te investeren, want je wilt op het goede moment inspringen. Als het geluk je meezit, wordt je investering steeds meer waard. Je kunt ervoor kiezen om je bitcoin te laten groeien of om het bedrag ergens aan uit te geven. Het voordeel van de bitcoin is dat je geen bankrekening hoeft te openen en dat je jouw bitcoin anoniem uit kunt geven. Nog lang niet alle winkels accepteren de bitcoin en de ethereum is iets minder gangbaar. Het wordt op steeds meer plekken mogelijk om wel met de bitcoin te betalen. De winkels die deze munt accepteren geven dat duidelijk aan. Er zijn ook een aantal grote webshops die de bitcoin accepteren als betaalmiddel. Een van de plekken die zich ook goed leent voor het uitgeven van je bitcoin is bij online casino's. Met de meeste cryptovaluta kun je discreet aankopen doen, waardoor jouw identiteit minder snel wordt gekoppeld aan de uitgave die je hebt gedaan. Er is ook geen centrale bank die kennis heeft van jouw bitcoin.

Het tijdperk van de digitale munt

Net als de bitcoin is de ethereum een digitale munt en is niet gebonden aan landsgrenzen. De ethereum is naast de bitcoin het meest populair en vertoont veel gelijkenissen. Beide munten maken gebruik van de blockchain technologie. Dat houdt in dat deze munten worden beheerd door computers die de transacties bijhouden. Er is dus geen sprake van een bank of een centrale instantie die het systeem beheren. Er zijn een aantal webshops die de ethereum accepteren, maar de meeste fysieke winkels houden het bij de bitcoin. Deze twee populaire cryptovaluta lijken veel op elkaar, maar de ethereum is flexibeler. Het kan zomaar zijn dat de ethereum populairder wordt dan de bitcoin.  

Investeren in digitale munten

Er bestaan tegenwoordig veel digitale munten en ze hebben allemaal unieke eigenschappen. Verdiep je van tevoren in het soort munt waar je in wilt gaan investeren om vervelende verrassingen te voorkomen, want je wilt uiteindelijk meer maken van je geld. 

Geef een reactie