Tegeltjes: een oude traditie in ere hersteld

Posted on

De afgelopen jaren zien we een enorme vraag naar spullen die we associëren met het Nederland van weleer. Wat tien jaar geleden nog werd weggezet als ouderwets en fout, is nu weer helemaal hot. Delfts Blauw, antieke kastjes, haken: we kunnen er geen genoeg van krijgen. Dit geldt ook voor de tegeltjes, die lange tijd alleen nog te vinden waren bij onze grootouders aan de muur, maar momenteel in veel huizen als decoratie aan de wand hangen, in een nieuw jasje. De degelijke spreuken die ons destijds herinnerden aan hoe we ons moesten gedragen, hebben plaatsgemaakt voor grappige teksten, foto´s van bijzondere momenten en liefdevolle, persoonlijke berichtjes. Tegeltjes zijn zeer eenvoudig te personaliseren en ongelooflijk veelzijdig. Het is niet voor niks dat het zo'n populair cadeau is.

Tegeltjes als zwangerschapscadeau

Een goede gelegenheid om een tegeltje cadeau te doen, is bij een zwangerschap of de geboorte van een kindje. Een tegeltje als zwangerschapscadeau is ideaal als je wilt afwijken van het standaard setje kleding of het knuffeltje. Een leuk idee is om de eerste echo met datum op het tegeltje te laten drukken. Zo zorg je voor een dierbare herinnering voor zowel de ouders als het kind. De echofoto’s vervagen immers na een tijdje, maar een tegeltje is voor altijd. Een andere optie is om de eerste foto of de afbeelding van het geboortekaartje te nemen met de geboortedatum, lengte en gewicht erbij. We besteden vaak veel tijd aan het ontwerpen van een geboortekaartje, om het daarna in een doos of album te laten verdwijnen. Is het dan niet veel leuker om het op een tegeltje af te beelden en er een mooi plekje in de babykamer voor vrij te maken?

Tegeltjes als Moederdag cadeau

Je bent gek op je moeder, daarover bestaat geen twijfel. Maar wanneer was de laatste keer dat je dit tegen haar hebt gezegd? Vaak vergeten we in de waan van de dag juist de mensen die we het meest lief hebben te vertellen hoe belangrijk ze voor ons zijn. Moederdag is hét perfecte moment om dit te doen. Geef een tegeltje als Moederdag cadeau. Je kunt kiezen voor een mooie foto waar jullie samen opstaan of juist voor een lief, persoonlijk berichtje waarin je haar laat weten hoe speciaal ze is. Is dit niet helemaal jullie stijl? Kies dan juist voor een grappige tekst of spreuk die haar telkens als ze het tegeltje ziet, aan het lachen maakt. Tegeltjes zijn een blijvertje en dat is niet zo raar. Ze zijn immers als cadeau niet alleen persoonlijk en origineel, maar passen ook nog eens binnen elk budget.

Geef een reactie