Waarom overstappen op een elektrische fiets?

Posted on

Een paar jaar geleden werd de elektrische fiets nog gezien als een saai en stoffig vervoermiddel. Maar die vlieger gaat nu niet meer op. Een e-bike is nu helemaal hip en trendy. Niet alleen omdat je een stuk sneller gaat, maar ook omdat de designs van de fietsen steeds mooier zijn geworden. Vooral de cube e bike ziet er erg gaaf uit. Wil je meer weten over de voordelen van een e-bike? Lees dan de onderstaande argumenten in dit artikel. 

#1 Woon-werkverkeer 

Vooral in de grote stad vind ik het ideaal om een e-bike te hebben. Het is veel betrouwbaarder en ontspannender dan het openbaar vervoer. Op de fiets heb ik ook alle vrijheid en dat is veel fijner dan een drukke tram of metro met allerlei mensen. Met de auto vind ik het reizen ook geen doen. In en rondom de grote stad staan meestal files en dat veroorzaakt al spanning en stress aan het begin van mijn dag. Met een elektrische fiets is het woon-werkverkeer heel erg prettig. 

#2 Snel en gemakkelijk

Korte stukjes zijn nu geen probleem meer. Natuurlijk kan ik die stukken ook wel lopen, maar ook dat vind ik minder fijn als ik haast heb of even een boodschapje moet doen. Met een elektrische fiets ben ik er veel sneller. Ook is het parkeren veel makkelijker. Met de auto moet ik echt zoeken voor een plekje. Een fiets zet ik even snel in de fietsenstalling voor de deur. 

#3 Geen stoffig imago meer

De eerste elektrische fietsen zagen er een beetje saai uit. Daarom werd er een paar jaar geleden nog gedacht dat e-bikes voor oudere mensen waren. Maar nu zijn er echt hippe designs en de fietsen zijn ook te koop in andere leuke kleuren dan grijs. Omdat millennials en gen-Z kinderen nu ook de voordelen zien, schudt de e-bike het stoffige imago van zich af. 

#4 Ontspannen fietsen 

Ik sta nu ‘s ochtends niet meer de andere automobilisten in de spits uit te schelden. Ook hoef ik me niet meer op te winden over een verlate bus of tram. Mijn reistijden heb ik nu helemaal zelf in de hand. Ook kom ik niet meer bezweet en vermoeid aan op werk en mijn kleding ziet er daardoor beter uit. 

#5 Beter voor het milieu 

Ik draag ook graag mijn steentje bij aan het milieu. De ozonlaag is al genoeg belast met CO2 en andere giftige stoffen. De auto laat ik dus liever staan. Mijn elektrische fiets brengt me net zo snel naar mijn bestemming. Ik ben zelfs sneller, omdat ik nu het fietspad kan gebruiken en overal tussendoor kan. Ik hoef ook niet meer steeds te stoppen en op te trekken en dat is ook erg goed voor het milieu. 

Ik ben fan van de elektrische fiets. Wat zijn voor jou de grootste voordelen? 

Geef een reactie