Ben jij wel trendy?

Posted on

Ik wil graag deze blog gebruiken om het te hebben over een probleem wat veel meisjes misschien wel hebben, maar waar zelden over wordt gepraat. Ik heb het niet over de dagelijkse sleur van het opdoen van makeup waar miljoenen telkens weer doorheen gaan. Ondanks dat ik dit in mijn jonge jaren een hel vond, ben ik het steeds meer gaan waarderen. Toen ik elf was sloeg ik dan ook heel vaak het make up pakket van mijn moeder uit haar handen als ze me weer eens aanspoorde om ermee te spelen. Het was pas rond de leeftijd van zestien jaar of ouder dat ik daadwerkelijk lol begon te beleven aan het jezelf opmaken elke ochtend. Misschien kwam dat ook doordat ik jongens leuker begon te vinden. Als elfjarig meisje heb je er op dat moment eigenlijk vrijwel niks mee. In plaats van dat ik het ga hebben over makeup wil ik graag een trend in de mode industrie adresseren. Ik heb het over de grote behoefte onder meisjes om er trendy en hip uit te blijven zien. 

Even uitleggen

Je denkt nu misschien dat dit probleem meevalt, maar dat is zeker niet het geval. En meisjes zijn niet de enige die iets van deze trend ondervinden. Moeder natuur kampt natuurlijk ook met de gevolgen van dien. Het is namelijk onder grote merken in de kledingindustrie steeds belangrijker geworden om de laatste modetrends op te zoeken en op de markt te brengen. Nu denk je misschien dat dit wel meevalt, dat doel is immers de afgelopen twintig jaar niet veranderd. Toch is het nu erger dan ooit, met name omdat bedrijven steeds sneller zijn geworden in het fabriceren van de nieuwste kleding stijlen. Twintig jaar geleden was er nog sprake van vier seizoenen, tegenwoordig zijn dat er 52. Elke week komt er nieuwe kleding op de markt omdat de stijlen elke week veranderen. Zelf merkte ik dit ook toen ik laatst online aan het zoeken was online naar de volgende zoekterm: grote maten bh. Toen ik de eerste twee woorden getypt had verscheen er gelijk een suggestie: grote maten jurken. Dit was vorige week nog niet de mode, maar dankzij social media was het opeens de nieuwe rage. Ik liep een dag later in de stad en zag overal meisjes met grote jurken rondlopen. Ik verkies daarom liever niet om mee te doen aan deze nieuwe trend. Twintig stukken nieuwe kleding per jaar is veruit voldoende.

Geef een reactie