Met de kinderen op vakantie

Posted on

Vakantie vieren is natuurlijk een van de mooiste dingen in het leven. Je herinnert je vast nog vele prachtige vakanties die je samen met vrienden of je geliefde beleefd hebt. Maar als je eenmaal kinderen krijgt komt er een nieuwe dimensie bij op vakantie gaan. Natuurlijk is met kinderen op vakantie natuurlijk ook leuk maar er kan ook veel chaos bij komen kijken. Om deze reden bespreken we een aantal tips om met kinderen op vakantie te gaan. Op deze manier zul je meer van de vakantie genieten en minder problemen ondervinden.

Wees voorbereid op drama

Je bent je natuurlijk heel goed bewust dat je kleine kinderen over het algemeen grote emoties hebben. Waar ze het ene moment rustig en blij zijn kunnen ze het volgende moment aan het huilen en schreeuwen zijn. Wanneer je met deze op vakantie gaat zul je waarschijnlijk wat stress voelen. Wat als de kinderen bijvoorbeeld in het vliegtuig beginnen te huilen? Maar probeer kalm te blijven tijdens dergelijk drama en de kinderen te troosten. Het hoort er nou eenmaal een beetje bij. Daarnaast zullen de kinderen ook heel veel vrolijk zijn tijdens de vakantie. Blijf er dus kalm onder.

Zorg voor veel afleiding

Reizen is voor iedereen frustrerend en vermoeiend, ook voor volwassenen. Daarom is het best logisch dat kinderen er moeite mee hebben. Maar je kunt ze helpen door ze veel afleiding te geven. Wanneer je een lange autorit moet rijden naar de vakantiebestemming bijvoorbeeld. Zorg voor tv-schermpjes op de achterbank zodat de kinderen films kunnen kijken. En geef ze genoeg speelgoed. Wij raden het speelgoed van Schleich aan. Daarnaast kun je ze ook belonen met wat lekkers als ze braaf zijn. Een andere handige tip is om rekening te houden met het slaapritme van de kinderen. Aangezien kleine kinderen vaak vroeg in slaap vallen is dat een goed moment de weg op te gaan en te reizen.

Ruimte om te bewegen

Stilzitten en kleine kinderen zijn twee dingen die over het algemeen niet goed samengaan. Zorg er dus voor dat je kinderen ruimte hebben om te bewegen. Stop tijdens een autorit dan ook vaak genoeg voor pauzes en zorg er ook voor dat op de vakantiebestemming zelf er veel te doen is voor de kinderen. Een camping is bijvoorbeeld een hele goede optie voor kinderen die veel willen bewegen. Als alles goed gaat zullen ze ook andere kinderen vinden om mee samen te spelen.

Geef een reactie