Geef jouw paard ook een kerstcadeautje

Posted on

Het is weer kerst en daarbij komt een hoop kijken. Voornamelijk veel lekker eten, cadeautjes en tijd met elkaar doorbrengen. Maar vergeet hierbij niet om ook je allergrootste vriend eens extra te verwennen: namelijk je trouwe knol. Ook hij/zij heeft het hele jaar hard gewerkt en met jou op zijn/haar rug rondgereden. Een beloning lijkt mij dus wel op zijn plaats. Hoe je je paardje eens goed kan verwennen? Lees hieronder verder. 

Lekker eten 

Allereerst: liefde gaat natuurlijk door de maag. Dit is zo bij mensen, maar zeker ook bij dieren. Verwen je paard dus met lekker eten zoals bijvoorbeeld paarden slobber. Paarden slobber wordt vaak aan oude dieren gegeven omdat dit gemengd kan worden met medicijnen en supplementen. Daarnaast kan je ook extra luzerne voor paarden kopen om nog een extra boost te geven aan je paard. Maar naast dat dit gezond is, is het ook gewoon hartstikke lekker voer. Over het algemeen kunnen alle paarden van het slobber voer genieten. En tot slot zorgt het ook nog eens ervoor dat je paard extra vocht binnen krijgt. Want dat krijgen ze over het algemeen minder in de winter. Een heerlijk én gezonde traktatie dus! 

Lekkere buitenrit 

Daarnaast kan je ook in de kerstvakantie of tijdens je vrije dagen een dag vrijhouden voor een goede buitenrit. Paarden vinden het heerlijk om even uit de stal te gaan en een lekkere rit te maken. Even rennen, springen en de energie kwijt kunnen: daar houden we toch allemaal van? En als je een oud paardje hebt, kan je natuurlijk in plaats van een rit maken ook gewoon lekker samen wandelen. Een beetje beweging en frisse buitenlucht is gezond voor jullie allebei. En nog eens lekker ontspannend ook! 

Aaien en borstelen

Tot slot kan je natuurlijk altijd, als je misschien even wat minder tijd hebt, een uurtje naar je paard gaan om te aaien en borstelen. Net als mensen vinden paarden het heerlijk om geknuffeld en geaaid te worden. En natuurlijk vooral met een borstel, want dat kriebelt iets harder dan je met je eigen hand voor elkaar krijgt. Je kan ook eens een nieuwe borstel kopen met net andere haartjes/tandjes. Wie weet ontdek je wel dé guilty pleasure van jouw paard!  

Conclusie: vergeet niet je beste vriend 

Dus mijn boodschap is: vergeet met de kerst niet je beste vriend. Want degene die jou het hele jaar rond rijdt op zijn rug is toch echt je trouwe paard. Succes lieve lezers! 

Geef een reactie