TV-soundbar

Hoe je een thuisbioscoop inricht met een TV soundbar

Posted on

Als je – net als ik – houdt van films en series kijken, richt je natuurlijk het liefst een gave thuisbioscoop in. Een lekkere bank in je woonkamer met daar tegenover een mooie flatscreen tv, daar begin je mee. Maar geluid is minstens zo belangrijk als beeld, als je een fijne thuisbioscoop wilt. Daarom schafte ik een tijd geleden een tv soundbar aan. Ik had in mijn woonkamer oude boxen staan die al een tijd aan vervanging toe waren. Ik wilde niet weer van die grote boxen, dus een tv soundbar was de perfecte oplossing. Je installeert een tv soundbar gewoon op of in je tv-meubel. De meeste soundbars zijn heel eenvoudig te installeren via ‘plug-and-play’. Sinds ik die nieuwe soundbar heb klinkt het geluid vele malen beter, waardoor ik nog meer geniet van films en series op tv. Als jij thuis veel films kijkt is het zeker de moeite waard te investeren in je tv en geluidssysteem. Met goed beeld en geluid word je helemaal in de film gezogen. Zorg voor wat snacks en je hoeft nooit meer de deur uit voor een bioscoopervaring.

Keuzemogelijkheden

Wie rondneust op internet zal al snel overweldigd worden door het grote aanbod. Het is daarom slim te besluiten welke opties voor jou belangrijk zijn. Wil je bijvoorbeeld een soundbar met subwoofer of een soundbar voor weinig geld? Zodra je dat weet, wordt je zoektocht een stuk eenvoudiger. Daarnaast kun je vrij eenvoudig online verschillende soundbars vergelijken. Elk bekend merk biedt tegenwoordig wel een soundbar aan. Denk bijvoorbeeld aan JBL, Sonos, Philips of Samsung. Sommige zijn ook met elkaar te koppelen, zodat je je soundbar ook los van je TV als speaker kunt gebruiken. Zo krijg je echt waar voor je geld. Natuurlijk speelt vormgeving ook een rol bij de keuze voor een soundbar. Gelukkig zijn er veel soundbars op de markt die er heel strak uitzien en bijna niet zichtbaar zijn in een tv-meubel. Een opvallend ontwerp is uiteraard ook een optie. Je komt dan al snel uit bij merken als Bose of Harman Kardon. Daar is de prijs dan ook wel naar.

Kosten

Als je denkt dat alle soundbars duur zijn kom je nog voor een verrassing te staan. Ik kocht een soundbar in het middensegment en was helemaal niet duur uit. Ik had mijn oude boxen veel eerder de deur uit moeten doen!

Geef een reactie