Haal je bretels weer uit de kast want het mag weer!

Posted on

Bretels, wie draagt ze tegenwoordig nog. Zo af en toe kom je ze nog wel eens bij een fashionabele hipster, bij de echte kakkers, op formele evenementen tegen of draagt je opa ze. De mode accessoire van vroeger is nu toch een stuk minder populair geworden. En dat terwijl bretels naast leuk, ook nog eens ontzettend handig kunnen zijn! Bretels hebben namelijk niet voor niets leven in geblazen gekregen. Zo blijkt dat het dragen van bretels een stuk luchtiger is in de zomer dan een riem of, misschien iets meer voor de hand liggend, dit een hele handige manier is om je broek omhoog te houden? Lees snel verder en kom meer te weten over bretels en waarom je ze nog niet helemaal moet vergeten!

De opmars van de bretels.

De geschiedenis van de bretels rijkt tot heel ver terug. Er wordt zelfs gespeculeerd dat bretels al in 1574 werden gebruikt. De eerste echte bekende persoon die je zou kunnen tegenkomen met bretels is een Amerikaanse politicus en wetenschapper, Benjamin Franklin. Vanwege zijn verschijning weet hij van bretels een deel te laten uitmaken van de standaard uitrusting van de eerste vrijwillige brandweer. Later stroomt de populariteit van de bretel voort naar de lagere klasse. Dit zou kunnen komen omdat zij en minder uit te geven hebben voor op maat gemaakte kleding. Deze ontwikkeling zorgde er meteen voor dat de bretels een boost kregen in de mode, die hierdoor ook niet onopgemerkt bleven onder de Fransen en de rest van Europa. Het dragen van bretels werd zelfs zo populair dat in het begin van de negentiende eeuw het eerste bretels merk zich vestigt. Naar enkele toevoeging en aanpassingen zijn we nu gekomen bij de bretels zoals we die nu kennen. Maar vanwege het instellen van de riem in het standaard uniform tijdens de tweede wereld oorlog, wint de riem terrein.

De terugkomst van de bretels.

Na de tweede wereld oorlog zorgen de Britse skinheads dat de bretels weer terug op staat te zien is. Later is zanger Neville Holder te zien met bretels en zijn ook de yuppen weer aan de haal gegaan met bretels door de film ‘wall street’ in 1987. Doordat acteurs en bekende mensen weer te zien zijn met bretels, zie je ook dat de bretels weer populairder worden. Ook al zijn de strikte regels dat ze niet gezien mogen worden, tegenwoordig mag het weer allemaal. Draag ze bij een nette chino, jeans of een pantalon. Bretels geven vaak een outfit net iets meer klassiek zonder te overdrijven.

Geef een reactie