Bouwafval afvoeren? Zo kan het eenvoudig, snel en duurzaam.

Posted on

We gaan het helemaal anders doen met de tuin. Afgelopen winter hebben we nagedacht over hoe we onze tuin willen inrichten. Het is nu een jaar geleden dat we dit huis hebben gekocht. Er moest nogal wat gebeuren binnen. De vorige bewoners hadden niet veel gedaan om het huis te onderhouden. Daarom hebben we ons eerst op het opknappen binnenshuis geconcentreerd. Nu is de tuin aan de beurt. Een bevriende tuinarchitect heeft de grond exact opgemeten. Daarna zijn we om de tafel gaan zitten om te sparren over de inrichting van de tuin. Wat willen we en wat juist niet? Dat leverde drie ontwerpen op, waarvan we er een hebben gekozen. De kliko’s zijn netjes weggewerkt achter een natuurlijke afscheiding, we hebben meerdere zithoeken gecreëerd zodat we op elk moment van de dag in de zon of juist in de schaduw kunnen gaan zitten. Bij de plek waar de lounge set komt te staan, planten we een magnolia, de lievelingsboom van mijn vrouw.

Container huren

We hebben een hovenier in de arm genomen. Onder zijn leiding gaan we aan het werk. Dit weekend ben ik begonnen met het verwijderen van de tegels die er nu liggen. De hele tuin was ermee vol gelegd. De vorige bewoners hadden daar grote plantenpotten op geplaatst om een zogeheten onderhoudsarme tuin te maken. Veel van die tegels zijn beschadigd of gebroken. We moesten een Container huren voor het afvoeren van de tegels. Die is vlak voor het huis op een parkeerplaats gezet. Dat ging heel simpel en snel via afval.nl. Binnen een dag werd deze bezorgd. Alle kosten zijn bij de prijs inbegrepen en ik kon eenvoudig betalen via Ideal. We kunnen vier weken huurvrij gebruik maken van die container. Op de website geef je aan om welk soort afval het gaat en hoeveel het is. Hierna krijg je een advies voor het formaat container dat je nodig zult hebben.

Ophaalverzoek en omwisselen

Als de container vol is, kun je aangeven dat deze kan worden opgehaald. Dit kan door een ophaalopdracht in te voeren via je account of door de klantenservice te bellen. Desgewenst kan de container worden omgewisseld. Wat wij belangrijk vinden: het afval wordt duurzaam afgevoerd en verwerkt. De weinige planten die we willen behouden hebben we in potten apart gezet. Wat overblijft mag weg. We zijn een heel eind opgeschoten. Het is nu wachten op de hovenier. Wij kijken zeer uit naar het voorjaar, naar het moment dat we in het zonnetje van onze tuin kunnen gaan genieten!

Geef een reactie