3-daagse stedentrip

Er even tussenuit? Ontdek Barcelona in 3 dagen

Posted on

Met het winterse weer van de afgelopen dagen, waaronder stormen Ciara en Dennis, vind ik het heerlijk om met mijn dekentje op de bank en een kop thee na te denken over mijn volgende vakantieplannen. Hierbij dwaal ik in gedachten natuurlijk maar al te graag af naar alle toffe reizen die ik al heb mogen maken. Een hiervan is een 3-daagse stedentrip naar Barcelona: een echte aanrader voor iedereen die er even tussenuit wilt. Benieuwd naar wat je daar allemaal kunt zien en doen? Met mijn onderstaande guide zie je gegarandeerd alle hotspots van de stad.

Dag 1: Verkenning

Begin bij een van de meest bekende straten van Barcelona, de Ramblas. Hier vind je allerlei kraampjes en winkels. Ook de populaire markt “Mercat de la Boqueria” is hier gevestigd. De kramen op deze markt zijn overladen met lekkernijen: van noten en fruit tot chocola en snoepgoed. Probeer er een van de vele verse smoothies of wat van de lokale pinchos. Vanaf de Ramblas loop je zo naar de metro, die je via lijn 3 naar de kabelbaan richting Montjuïc brengt. Hier kun je, bij Castell de Montjuïc, genieten van een stukje historie én een prachtig uitzicht over de hele stad. ’s Avonds raad ik je aan om bij Rías de Galicia een van de beste paellas van Barcelona eten. Nog zin om daarna op stap te gaan? Breng dan een bezoek aan Bobby’s Free. Dit is een cocktailbar met live muziek, verstopt achter een kapperszaak.

Dag 2: Kunst & Cultuur

De tweede dag staat in het teken van kunst en cultuur. Begin deze dag bij Parc Güell, een park net buiten het centrum met originele werken van Antoni Gaudí. Wandel hier door het park en schiet wat mooie foto’s om je Insta bij te houden. Vanaf hier wandel je of neem je de metro naar de bekende Sagrada Familia. Deze gigantische kerk is ook ontworpen door Gaudí en is zowel aan de binnen- als buitenkant erg indrukwekkend. Wandel daarna door de straatjes rondom de Sagrada Familia. Hier kom je namelijk veel leuke winkeltjes tegen. Sluit jouw 2de dag af met de lekkere tapas en goede wijn bij bar Cañete.

Dag 3: Relaxen

Omdat je veel hebt gelopen de eerste twee dagen, kun je op dag 3 een fiets huren en richting het strand van Barcelona fietsen. Onderweg kun je een stop maken bij de Arc de Triomph van Barcelona en het Parc de la Ciutadella. Daarna is het tijd om te relaxen op het strand! Bij El Nacional sluit je de dag vervolgens af met heerlijk eten, van tapas tot vlees en vis, en een wijntje of cocktail, alles onder één dak. Al met al dus een geslaagde 3-daagse stedentrip, als ik dat zelf zo mag zeggen!

Geef een reactie