goedkope houten vloer kopen

Posted on

Een vriendin van mij heeft een huis gekocht wat compleet vervallen was. Binnen een jaar heeft zij het hele huis compleet laten renoveren en het is een waar plaatje geworden! Echt jaloers makend. Er zijn zelfs foto’s gemaakt van haar woning door een woonblad! Met veel geduld en creativiteit is het gelukt, aldus mijn vriendin. Bij mij begon het ook wel te kriebelen om het huis weer aan te pakken. Mijn spaarpotje is in de afgelopen maanden goed bijgevuld dus ik besloot maar eens te kijken wat bij mij mogelijk is.

 

 

Prioriteiten stellen

Het ergste in mijn woonkamer vind ik de vloer. Er ligt nu inmiddels al 15 jaar hetzelfde laminaat in waarvan de hoekjes allemaal al kapot zijn gegaan. Daarnaast is in de loop der jaren door het dweilen ook wel vochtproblemen ontstaan, alle stukjes die al kapot waren gegaan zijn dus nu opgezet door het vocht. Het was dus ook de grootste prioriteit om de vloer als eerste vervangen. Zelf droom ik al jaren over een houten vloer, echter weet ik niet de voor en nadelen van houten vloeren. Volgens mijn vrienden moet je een houten vloer namelijk wel erg goed onderhouden, echter weet ik niet precies wat zij daarmee bedoelen. Houten vloeren zijn natuurlijk een natuurproduct maar ik neem aan dat ik niet wekelijks op mijn knieën moet om de vloer te boenen met was of andere producten. Op internet zijn er veel mensen die aangeven er absoluut geen spijt van hebben om een houten vloer te laten leggen maar wel spijt van het niet van tevoren af laten lakken. Wanneer de vloer ligt en je laat het dan aflakken, schijnt het sneller te slijten. Dat soort tips zijn altijd handig om te weten.

 

 

Op naar de vloerenwinkels

Je zou denken dat je dan naar de grote winkels zal rijden voor meer informatie en de houten vloeren te bekijken. Dat heb ik ook gedaan, wel geteld bij 3 winkels geweest. Echter bij de offerte aanvragen ben ik toch wel heel erg geschrokken. Niet van de prijs op zich maar wel door het verschil in de offertes. Dit kon gewoon zo duizenden euro’s schelen. Schandalig. Winkels vragen zoveel zij willen, gek dat hier geen richtlijnen voor zijn. Op internet kon ik namelijk precies dezelfde houten vloeren terugvinden, zelfde merk en zelfde typenummer. Dit scheelde gewoon gemiddeld 40 % korting per vierkante meter! Ik denk nog even een paar dagen na maar als die vloer komt, weet ik zeker dat ik het gemakkelijk online ga bestellen en niet in de winkels.

Geef een reactie