Vijf dingen die je op Bali gedaan moet hebben

Posted on

Er zijn zo van die dingen die je in leven gedaan moet hebben. En zeker tijdens een rondreis Indonesië. Wanneer je zo’n grote reis maakt, wil je er natuurlijk alles uit halen wat erin zit. Van cultuur en natuur tot het nachtleven en spannende activiteiten. Daarom deze blog. In deze blog vertel ik je over vijf dingen die je gedaan móet ebben tijdens een rondreis Indonesië. Lees je mee?

Ontdek de onderwaterwereld

Wanneer je in Indonesië vanaf het strand het water in loopt met een duikbril, kan je al vanaf vijf meter in het water onder het oppervlak duiken en je ogen uitkijken. Het onderwaterleven bruist namelijk. Je ziet de meest kleurrijke koralen en vissen met de gekste patronen. Iets wat je dan ook zeker gedaan moet hebben, is een dagje snorkelen. En als je het een stapje verder wilt brengen, doe dan eens een duikcursus.

Meng je tussen de locals in Ubud

Een leuke buurt op Bali is Ubud. Dit stadje, dat meer op een dorp lijkt, is een bron van leven met marktjes die op straat staan en de leukste winkeltjes waar handgemaakte spullen verkocht worden. Wandel hier eens doorheen en snuif de specerijengeur goed op. Na afloop kan je je honger stillen in de tuin van het restaurant Dirty Duck.

Glijden en plonzen in Waterbom

Zit je een beetje vol van alle nieuwigheden? Geen zorgen, ga een dag plezier maken in het geweldige waterpark van Bali. Waterbom heeft verschillende glijbanen en wildwaterbanen waar jong en oud zich een dag goed kan vermaken. Dobber rond in de Lazy River of zoek de extreme slides op.

Ontdek de cultuur

Wanneer je weer een beetje opgeladen bent, moet je natuurlijk de cultuur ontdekken van dit prachtige eiland. Hoewel het grootste deel van Indonesië moslim is, is de meerderheid op het eiland Bali hindoeïstisch. Dit gaat gepaard met prachtige tempels en andere rituelen dan wij die hier in het westen gewend zijn. Hele nieuwe ervaringen dus.

Wandel tussen de rijstvelden

De natuur boven water mag natuurlijk niet van dit lijstje ontbreken. Voor de echte durfallen is de jungle een hele beleving. Maak een trek door de wilde natuur en jouw guide vertelt je ondertussen van alles over de flora en fauna die jullie tegenkomen. Of misschien wil je het rustiger aandoen, dan is het vroeg uit de veren en tijd voor een wandeling door de golvende rijstvelden die niet te missen zijn in Indonesië.

Geef een reactie