Hotchocspoon

De hotchocspoon is een traktatie voor jezelf

Posted on

Hotchocspoon is een van de nieuwe rage in veel cafés en huishoudens. Chocolade op een stokje, om te laten smelten in warme melk. De gewone chocolademelk is hier niets meer bij. En er zijn ook nog eens meer smaken te verkrijgen dan melk, puur en wit. Maar hoe gebruik je het precies?

Verschillende smaken verkrijgbaar van de hotchocspoon

Het is geen verrassing dat de hotchocspoon bij cafés en andere plekken een publiekstrekker zijn. De chocolade die ervoor gebruikt wordt, is verrukkelijk. Deze chocolade komt in verschillende smaken en is gevormd tot een kubus. Op een terras zie je voornamelijk de standaard smaken terug, maar wanneer je de spoons online koopt, zul je veel andere varianten tegenkomen om jou te verrassen. Verschillende websites bieden namelijk meer dan 40 smaken aan om jezelf mee te verwennen.
Hotchocspoon

Smelt de chocolade in de hete melk

De verschillende smaken in combinatie met de hete melk zorgen ervoor dat je een nieuwe smaakervaring krijgt. Zodra je de bestelling hebt doorgegeven, krijg je een gloeiendhete kop melk. Daarnaast ligt een lepel van chocolade. Deze hoef je alleen maar in de kop melk te stoppen en er om de zoveel tijd mee te roeren. Daarna komt de smaaksensatie. Afhankelijk van de smaak die jij gekozen hebt, kun je zoetere en zoutige smaken ervaren. Je kunt er dus voor kiezen om op safe te spelen en de vertrouwde smaken te krijgen, maar ook bijvoorbeeld zeezout, fruit of honing in jouw warme melk te laten smelten.

Maak jouw eigen chocoladetraktatie

Je kunt er ook voor kiezen om de hotchocspoon zelf te maken. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is chocolade naar keuze, een stokje, eventueel een topping en een ijsklontjesbak. Oftewel: alles dat je ook in de supermarkt kunt vinden. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. De chocolade wordt eerst gesmolten, om daarna in de ijsklontjesbak te gaan. Dit kun je gewoon met een lepel doen, maar ook door middel van een spuitzak. Hier steek je gelijk de houten stokjes in. Als je alles in de bak hebt zitten, moet de bak de koelkast in. Zo stijft de chocolade weer op en worden er blokjes gevormd.

Geef een reactie