Een winkel op het internet

Posted on

Steeds vaker starten mensen een winkeltje op via het internet. En gelijk hebben ze! Geen gedoe met een pand regelen en huur betalen. De bestellingen gaan via het web en jij zorgt dat her bij de klant geleverd wordt. Klinkt simpel toch? Dat is het op zich ook, maar je moet wel aan wat puntjes denken. In deze blog vertel ik je hoe je een winkel via het internet op kan zetten. Lees je even mee?

Bepaal je niche

Voordat je iets kan gaan verkopen, moet je iets hebben óm te verkopen. Waarschijnlijk heb je dit voor je een winkel wilde starten, al bedacht. Veel mensen hebben namelijk een bepaalde hobby of iets dergelijks en besluiten op enig punten om een winkel hierom trend te starten. Bijvoorbeeld wanneer je graag schildert, dan kan je besluiten om je schilderijen te verkopen. Maak je winkel niet te groot. Zo houd je het overzichtelijk en wek je de indruk gespecialiseerd te zijn in datgene wat je maakt.

Kies een platform voor verkoop en reclame

Wanneer je in de winkelstraat een bedrijfje opent, moet je een pand kiezen. Wanneer je een bedrijfje op het internet opent, hoeft dat niet. Als je van plan bent om enkel dingen te maken wanneer deze besteld worden, heb je niet heel veel opslagruimte nodig. Anders wel. Dit zijn dingen om aan te denken voordat je het digitale bordje met daarop ‘Open’ omdraait. Je kan kiezen voor een algemene verkoopplaats als Etsy. Hier verkopen mensen van over de hele wereld hun zelfgemaakt dingen. Of je kan ervoor kiezen om een eigen website te openen. Deze kan je dan helemaal inrichten en aankleden naar jouw smaak en de stijl van jouw product. Daarnaast raad ik aan om Social Media te gebruiken ter reclame. Dit is gratis en bereikt, wanneer het goed gebruikt wordt, een groot publiek. Zodra je bedrijfje goed loopt, kan je erover nadenken om via een reclamebedrijf reclame te maken. Maar, zolang je net beginnende bent, zou ik dit niet doen omdat dit enkel de onkosten omhoogdrijft.

Pak het professioneel aan

Verder is het belangrijk dat je dit professioneel aanpakt. Voor je klanten ben je gewoon een professionele verkoper en zij verwachten dan ook gedrag wat hierbij hoort. Verzorg je website goed en houd alles up to date. Wanneer je een groter publiek trekt, kan je een chatbot inschakelen om je te helpen bij het beantwoorden van vragen die de klant misschien heeft.

Voor je het weet, ben je eigen baas!

Geef een reactie