Loungeset

Eindeloos variëren in je tuin met een tuinset

Posted on

Met de lange zomeravonden die gelukkig nog niet voorbij zijn wil iedereen graag lekker buiten loungen. Waarin kan dat nou beter dan in een mooie loungeset voor in de tuin? In deze blog vertel ik meer over het fenomeen de loungeset, wat voor soorten je hebt en wat je er allemaal mee kan doen! Veel leesplezier en relax ze nog lekker eventjes deze laatste maanden!

De open lucht loungeset

Een typische tuinset om in te loungen bestaat vaak uit een hoekbank. Waarom de hoekbank vraag je je misschien af. Deze bank heeft twee enorme voordelen. Je kunt er echt perfect in loungen, omdat je tegelijkertijd een voetenbankje en bank ineen hebt! Daarnaast passen er veel mensen op een loungebank. Heb je dus een keer visite, dan hoef je je niet zorgen te maken over waar iedereen gaat zitten! Schik gewoon wat in op de bank en iedereen past er op! Als je een loungeset in de open lucht wilt neerzetten moet je wel met een paar dingen rekening houden. Zorg er als eerste voor dat het materiaal van de set robuust genoeg is om weer en wind te doorstaan! Daarnaast moet je dan ook zorgen dat je kussens all-weather proof zijn, zodat ze na een regenbui direct weer droog zijn om op te zitten!

De set die veilig onder een afdakje staat

Als je voor een loungeset gaat die je onder een afdakje gaat neerzetten hoef je minder kieskeurig te zijn. Zorg er wel voor dat je voor een materiaal kiest wat vocht afwerend is. Helaas is Nederland namelijk zo nat, dat je set zelfs vochtig wordt als hij veilig onder een afdakje staat! Kies voor een een riet-lijkend gevlochten set om in de landelijke sfeer te blijven, of ga hypermodern met een frame van dik staal! Wat je ook kiest, zorg dat de set bij je tuin past!

Doe helemaal gek en graaf je loungeset in

Wil je helemaal out of the box gaan, ga dan een weekje hard aan de slag in de tuin. Je kunt namelijk, als je een beetje de ruimte hebt, een vuurpit uitgraven. Je graaft een stuk tuin uit, zet een vuurpit in het midden en plaats lekkere loungebanken er om heen! Zo heb je een tuin alsof het bij een villa hoort! Los van wat spierkracht en wat handigheid kost je het niet eens extra geld! Een loungeset van driftwood maakt de beach-vibe in zo’n setting dan helemaal compleet!

Geef een reactie