spotjes

De leukste plekken voor spotjes in je huis

Posted on

Je huis is de beste plek om je helemaal terug te trekken, te ontspannen en te genieten van je gezin en je vrienden. Soms zit je er te genieten in je tuin als het mooi weer is en in de avond kijk je graag tv of lees je een goed boek.

Tijdens de donkere avonden heb je natuurlijk wel voldoende licht nodig. Ben je geen fan van een felle TL lamp en wil je graag een subtiele manier van licht gebruiken in huis? Dan heb je vast wel eens nagedacht over spotjes. Deze kleine lichtbronnen zijn subtiel, sfeervol en ook nog eens bijzonder stijlvol.

De nieuwe vorm van licht

De verlichting is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. We zien ze terug in verschillende woningen, gebouwen en zijn een standaard onderdeel van het interieur. Ze zijn strak en modern maar ook bijzonder praktisch.

Spotjes zijn zelfs in de meeste woningen in te stellen zodat je op een romantisch avondje het licht wat minder scherp kan instellen dan tijdens het koken. Ze zijn een slimme en makkelijke manier om je woonkamer te verlichten.

Voor de uitbouw

Spotjes geven een subtiel maar sfeervol effect in huis. Een mooie plek om gebruik te maken van deze verlichting is dan ook de uitbouw. Stel je voor dat je woonkamer overloopt in een bijkeuken of je terras, dan is dit een mooie plek om deze overloop van de ene naar de andere ruimte te verlichten. Dit geeft een mooi sfeervol effect in je woonkamer.

De slaapkamer

Er zijn verschillende soorten licht met spotjes in te stellen maar er zijn ook verschillende vormen samen te stellen. De meeste lampjes zijn natuurlijk rond maar heb je wel eens een spotje gezien in een stervorm?

Dit staat super mooi op het plafond van je slaapkamer. Dan kan je lekker in bed liggen en dommel je zo weg terwijl je het licht steeds wat minder scherp stelt. Het geeft ook nog eens een fijn effect als je dit licht heel zacht aanzet bij het wakker worden in plaats van een felle lamp die op je gezicht schijnt.

Centrale punten

Het grote voordeel van een spotje is dat je deze overal in je plafond kan bevestigen. Er zijn van die plekken in huis waar je vaak zit, als je meer licht kan gebruiken zijn deze lampjes de ideale oplossing. Denk aan een keuken waar je elke avond je aardappels aan het koken bent. Of een hoekje bij de tv waar je wel wat extra licht kan gebruiken.

Of een hoekje waar je graag zit om verder te lezen in je boek.

Het grote voordeel van deze lampjes is dat je ze eenvoudig kan plaatsen, ze geen ruimte in beslag nemen en je ze ook nog eens kan verstellen in de hoeveelheid licht die ze afgeven. Deze verlichting is strak en modern maar ook heel sfeervol en praktisch. Verschillende hoekjes en kamers in huis zijn te verlichten met deze slimme lichtbronnen.

Geef een reactie