De twee leukste dingen in de winter

Posted on

Iedereen heeft zo zijn eigen favoriete seizoen. Voor veel mensen is dit de zomer vanwege de lange zachte avonden die je buiten kan doorbrengen met vrienden of familie, of de heerlijke warme en zonnige dagen die nooit lijken op te houden. Maar er is vaak een tweestrijd te zijn. De andere kant van deze strijdkrachten is het winterseizoen. Mensen die meer naar de wintertijd neigen, zijn over het algemeen mensen die genieten van thuiskomen na een dag werken, koud buiten te zijn geweest en daarna lekker op de bank ploffen met een kop warme thee, chocolademelk of whiskey. Maar, dan ben je er nog niet. Behalve dit zijn er namelijk nog meer leuke dingen in de winter. Benieuwd welke dit zijn? Lees het hieronder!

Voor de open haard zitten met goed gezelschap

Als er één ding is wat voor vele mensen toch wel de kroon spant op het gebied van wintergenot, dan is het wel voor een open haard zitten samen met je huisdier, vriend, vriendin, broer of zus, of wie dan ook. Samen kijken naar hoe het haardvuur gezellig knettert en fluistert terwijl je zowel van binnen als van buiten warmer wordt. Dat is een van de grootste geneugten in de winter.

Daar komt dan nog eens bij kijken dat een traditionele open haard ook echt aangemaakt moet worden met hout en papier om een mooi vuurtje te krijgen. Met een gaskachel heb je dit al wat minder, omdat je hem met één druk op de knop aan kunt zetten. Hierdoor kan je jezelf meer focussen op de goede gesprekken die vaak worden gevoerd bij een open haard. Dit maakt het nog aantrekkelijker om voor de kachel plaats te nemen, vind je ook niet?

Korte dagen en heerlijk buiten lopen in frisse lucht

In de winter zijn de dagen allemaal korter dan we gewend zijn van de zomer, dat is algemeen bekend. Maar dat de dagen ook daadwerkelijk voorbij vliegen wil nog wel eens verschillen per jaar. Het is afhankelijk van jouw bezigheden en werk. Stel dat je continue op kantoor zit, van ’s ochtends vroeg tot laat in de avond: dan kom je alleen maar buiten op tijdens dat het donker is buiten. Dit kan tot een minder goede emotionele toestand leiden. Om dit te bestrijden is het belangrijk om jouw avonden te vullen met gezelschap, zoals je dat kan vinden voor een elektrische haard of houtkachel. Blijf ook nu lekker binnen of kies er juist voor om een wandeling te maken zodat je toch nog een beetje kunt genieten van het frisse buitenweer!

Geef een reactie