teambuilding

Teambuilding: uitje vol leerzame fun en ontdekkingen

Posted on

Elk jaar kijken we er met z’n allen naar uit: de jaarlijkse dag voor teambuilding. Ons bedrijf steekt daar veel tijd in en het is een begrip binnen alle teams. We verheugen ons er ook steeds erg op. Niet alleen omdat het echt gewoon super veel fun is, maar ook omdat we echt merken dat het iets bijdraagt. De sfeer in het team wordt er beter door, maar je kent elkaar ook beter. Ik weet precies voor welke taken ik bij welke collega moet zijn omdat ik zijn of haar sterke punten ken.  Sommige talenten heb ik echt op de dagen van teambuilding ontdekt. Je zier gewoon een hele andere kant van de collega’s en dat is echt erg leuk. Dus ook dit jaar zaten we vol spanning te wachten op het verlossende nieuws, Wat zouden we dit keer gaan doen?

Quad rijden: vaart in de modder

We hoefden niet lang te wachten: we gingen quad rijden. Dit tot enorm vermaak van de mannen binnen ons team. Ik zelf moest even wennen aan het idee. Ik zag mezelf niet met een quad door de modder racen. Wat als ik weg slipte of viel? Ik ben namelijk niet echt een durfal. Maar het enthousiasme van de collega’s was aanstekelijk en al gauw verheugde iedereen zich erop. En laten we eerlijk zijn: een teambuilding is vaak ook bedoeld om uit je comfortzone te stappen. Eén ding is zeker: ik heb tijdens dit teamuitje ook een talent in mijzelf ontdekt. Ik blijk dus een fanatiek racemonster waarbij Max verstappen in het niets valt. Toen ik eenmaal door had hoe een quad werkte, ging ik helemaal los. Ik wilde alles en iedereen voorblijven. Mijn collega’s zeiden dat ze me nog nooit zo fanatiek hadden gezien. Het zegt wel iets over mijn drive als ik ergens echt voor ga. Ik vond het heel leuk om dat van mezelf te zien.

Teambuilding: het vervolg

Het goede aan teambuilding bij ons is dat het niet alleen fun moet zijn, maar dat onze managers ook tijd besteden aan wat we nu eigenlijk zien en leren. Hoe functioneren we als team? Wat zijn onze sterke kanten? Wat zijn onze leerdoelen? Het is heel bijzonder om te zien hoe dat juist bij een teambuilding naar boven komt. We hebben weer doelen om aan te werken om ons team nog beter te laten functioneren. Daarmee gaan we aan de slag terwijl we alweer uitkijken naar het volgende uitje.

Geef een reactie