letsel-advocaat

Een ongeluk gehad met de auto, wat nu?

Posted on

We hopen natuurlijk dat het ons nooit gebeurt maar helaas komen we er soms niet onderuit. Een ongeval zit in een heel klein hoekje en zeker als je met zo’n honderd andere, misschien wel duizenden andere op de weg rijdt. Fouten maken is menselijk en dat gebeurt dus helaas ook in het verkeer. Ze letten goed of maken inschattingsfouten. Meestal kunnen andere weggebruikers dit goed incasseren maar soms gaat het helaas wel eens mis. Maar wat moet je in zo’n geval dan doen?

Een eenzijdig ongeval of een meerzijdig ongeval

Een ongeval met de auto kan altijd eenzijdig of meerzijdig zijn. Een voorbeeld van een eenzijdig ongeval is dat jij met je auto tegen een boom aanrijdt. Alleen jij en de boom zijn bij dit ongeval betrokken. Bij een meerzijdig ongeval zijn er meerdere mensen betrokken. Dit kan een botsing zijn tussen twee personen maar ook tussen veel meer personen. Ook wel bekend als de kettingbotsing. Bij een eenzijdig ongeval ben jij meestal de schuldige maar hoe zit dat met een meerzijdig ongeval? Ben jij dan sowieso ook schuldig als je bij dit ongeval betrokken bent of ligt het iets anders?

Jouw schuld of die van een ander

Bij een meerzijdig ongeval kunnen er natuurlijk meerdere partijen schuldig zijn. Het kan zijn dat jij het ongeval hebt veroorzaakt of de andere partij maar het kan ook zijn dat jullie beiden schuldig zijn of dat er juist niemand schuldig is. Onze eerste reactie is vaak de andere partij direct de schuld geven terwijl dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. vaak is het in de eerste opwelling maar als de adrenaline een beetje is gezakt kunnen alle partijen weer helder nadenken. Probeer vooral rustig te blijven, wie er ook schuldig is. Boos op elkaar worden of schelden heeft geen zin. Beide partijen hebben het (bijna) nooit expres gedaan. Het is goed of getuigen te verzamelen. Deze mensen zijn namelijk onpartijdig en kunnen hierdoor een helder en duidelijk beeld geven over de situatie.

Wel of geen letsel

Ook is het belangrijk om te kijken of er wel of geen letsel is opgelopen. Letsel wordt opgelopen aan het lichaam en kunnen bijvoorbeeld nekklachten zijn maar ook fracturen, een dwarslaesie, botbreuken of kneuzingen. Heb je letsel opgelopen en is het ongeval niet door jouw toedoen? Dan is het goed om een letsel schade advocaat in de arm te nemen. Deze advocaat kan je helpen op het gebied van opgelopen letsel en deze verhalen op de andere partij.

Geef een reactie