Wietplantje

Een jointje of vapen?

Posted on

Nederland staat al decennia lang bekend als wiet-hotspot voor toeristen. Met name Amsterdam wordt tot in de verste uithoek van de wereld geassocieerd met jointjes roken. Maar liefst 90 procent van de club- en festival bezoekers in Amsterdam geeft aan wel eens cannabis te hebben gebruikt. Bijna de helft van hen heeft de afgelopen maand nog wat wiet of hasj gerookt. Kortom, dat er veel gerookt wordt in Nederland is dus niet alleen een stereotype. Ik ben er ook niet vies van om zelf af en toe mee te delen in een jointje, al ben ik niet zo’n fan van tabak in t algemeen. Gelukkig zijn er ook manieren om “stoned” te worden zonder dat daar tabak aan te pas hoeft te komen, en daar zitten aardig wat voordelen aan.

Gezondheid

Voordat ik het over voordelen van gezondheid ga hebben wil ik toch even mededelen dat zelfs hete lucht al schadelijk is om in te ademen, dus het is nooit compleet zonder risico’s. Het gaat hier puur om het vergelijken van wiet vaporiseren tegenover een jointje met tabak roken. Het grootste voordeel van vaporiseren, naar mijn mening, is het feit dat de rook minder intens, en zeker heel wat minder heet is.

Discreet

In principe kan je gewoon in het openbaar joints roken zonder dat het problemen oplevert. Politie grijpt alleen in wanneer er overlast plaatsvindt, en voorbijgangers hebben er eigenlijk weinig last van. Dat geldt voornamelijk wanneer ze ook daadwerkelijk voorbij lopen. Stel je zit op een bankje in het park, en er zitten mensen op het bankje naast je. Misschien vinden ze de geur wel heel lekker, maar waarschijnlijk niet. Wiet heeft een ongelooflijk penetrante geur, en het valt echt niet te negeren. Met een vape is natuurlijk niet alle geur weg, maar het is wel vele malen minder sterk aanwezig.

De smaak

Ik ken redelijk wat “verfijnde smokers”, dat wil zeggen, ze waarderen het ook heel erg wanneer de smaak van de wiet goed is. En het is duidelijk dat de smaak met een vaporizer beter is dan wanneer het gevuld is met tabak. Of misschien hou je zelf wel van de tabak smaak, maar dat laat ik aan jou zelf over.

In ieder geval ben ik overtuigd door mijn eigen ervaringen dat ik zelf veel liever met een vaporizer rook. Zelf een vrij dure aangeschaft omdat ze best lang mee gaan bij zeldzaam gebruik, maar er zijn vaporizers in elke prijsschaal te vinden. Dus als je verantwoordelijk wil roken, rook je op die manier.

Geef een reactie