keuken

Alles voor in huis

Posted on

Heb je jouw eerste huis dan is het tijd om spullen aan te schaffen om je leven thuis zo comfortabel mogelijk te maken. Ondanks dat iedereen wel weet wat je nodig hebt in huis is het wel fijn als je een handje geholpen wordt bij het maken van een ”boodschappenlijstje”. Het zou zonde zijn als je denkt dat je zowat alles in huis hebt gehaald, intrekt en er achter komt dat je nog een hoop moet aanschaffen. Spullen kopen voor in huis is ontzettend leuk en na het lezen van deze blog al helemaal, want dan weet je precies wat je kunt verwachten en wat je moet kopen natuurlijk.

De woonkamer

Elk huis heeft een woonkamer en dat is de ruimte waar je waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengt. Een bank en een tafel weet iedereen wel te shoppen. Heb je ook gedacht aan een salontafeltje, een bijzet tafel en leuke lampen? Ook deze dingen zijn nodig om lekker in de woonkamer te kunnen zitten. Als je de nodige spullen hebt, kijk je om je heen voor de sfeer. De kans is namelijk erg klein dat het er met alleen deze dingen al gezellig uitziet.  Ga voor de woonkamer daarom opzoek naar sfeerattributen en decoratie. Kies mooie gordijnen, een kleedje, schilderijen, kaarsen, planten en dergelijke sfeermakers.

De keuken

Dit misschien wel een van de makkelijkere ruimten. Vooral de keukenapparaten zijn hier erg belangrijk. Een oven en fornuis zijn hier de belangrijkste dingen. Als ze al zijn ingebouwd scheelt dat jou een aankoop, maar anders moet je er wel meteen een kopen. Zonder een oven en een kookplaat wordt het maken van eten wel erg lastig. Ook een waterkoker voor lekkere kopjes thee en voor bij het koken is niet te missen in een keuken. Houd jij je eten ook graag koel? Vergeet dan niet om een koelkast te kopen die groot genoeg is voor jouw wekelijkse boodschappen.  De koelkast, waterkoker en oven zijn erg belangrijk, maar vergeet ook niet om een magnetron, koffiezetapparaat, mixers en een frituurpan te kopen.

De slaapkamer

Er is waarschijnlijk niemand die vergeet om een bed te kopen voor in de slaapkamer. Uitrusten doen we namelijk in de slaapkamer op ons bed. Ook een kast is handig in de slaapkamer (tenzij je deze ergens anders wilt plaatsen) om je kleding in op te bergen. Daarnaast zijn een eventueel bureau en of een make-up tafel zeker niet misplaatst. Maak ook deze ruimte gezellig met toevoegingen als een schilderij, een klein matje en foto’s.

Geef een reactie