Leasen bij Lease.auto

Posted on

Leasen is ontzettend populair en de verwachting is dat het alleen maar populairder wordt onder nieuwe bestuurders. De aanschaf van een auto is namelijk ook niet niks en vergt een grote investering die niet iedereen altijd. Leasen is daarom heel aantrekkelijk voor zowel jonge als oudere bestuurders. Door een auto te leasen is het hebben van een auto ook een stuk makkelijker geworden. Je kunt namelijk voor een paar honderd euro per maand al een hele nette auto leasen die anders wellicht niet haalbaar is om aan te schaffen. In dit artikel gaan we in op de verschillende soorten leasen en de voordelen van Lease.auto

Operational lease

Operational lease is de meest voorkomende vorm van leasen. Met deze leasevorm blijft de leasemaatschappij gedurende de looptijd van het contract eigenaar van de auto die jij least. Dit brengt veel voordelen met zich mee want de leasemaatschappij zet zich vaak van A tot Z voor jou in als bestuurder. Voor een vast bedrag per maand worden de meeste zaken voor jou ontzorgt zoals onderhoud, verzekering en wegenbelasting. Hierdoor hoef jij als bestuurder alleen nog maar te tanken. Je staat dan niet voor verrassingen en hebt geen bijkomende kosten. Vaak zijn contractueel afspraken gemaakt over de looptijd en het aantal kilometers per jaar. 

Financial lease 

Financial lease is de andere vorm van leasen. Bij deze vorm wordt je uiteindelijk wel eigenaar van het voertuig. Het is een zakelijke vorm van leasen waarmee je met jouw bedrijf of via het bedrijf waar je werkt de auto kunt aanschaffen. Vaak betaal je aan het begin van het leasetermijn een groot bedrag en betaal je vervolgens maandelijks voor de rest van de auto. Hiermee betaal je dus de auto af wat veel aantrekkelijker is dan in één keer een groot bedrag te betalen voor de aanschaf. 

Bij deze vorm van leasen ben je ‘economisch eigenaar’ van de auto wat wil zeggen dat je moet betalen voor de kosten. Kosten zoals wegenbelasting, onderhoud en verzekering zijn voor de huurder van het contract. Na de looptijd van het contract zal het eigendom op papier van de leasemaatschappij over gaan naar huurder waardoor je dus volledig eigenaar wordt van de auto. 

Voordelen leasen bij Lease.auto

Lease.auto is een vertrouwde leasemaatschappij met een gemiddelde van 9,8 van consumenten. Door de snelle service die zij leveren zijn zowel particuliere als zakelijke afnemers erg tevreden over de dienst die zij afnemen. Een auto leasen is zo geregeld en wanneer er probleem zijn is de klantenservice 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar. Zo wordt je altijd snel geholpen.

Geef een reactie