Zo vier je een jubileum!

Posted on

Veel mensen die deze blogs lezen hebben een relatie. Bij ieder van deze mensen spoken dezelfde vragen rond: Hoe verras je elkaar op den duur nog? Zoals sommige lezers misschien al weten heb ik nu al vijf jaar een relatie met mijn vriendin Fien. We ontmoette elkaar tijdens de ontmoetingsweek van de Technische Universiteit Delft. Ondanks dat we destijds beide een andere studie volgden konden we het toch goed met elkaar vinden. Zei ging Bouwkunde studeren en ik Klinishsche Technologie. Ondanks dat de studies verschilden klikten onze persoonlijkheden heel erg. We wilden beiden in een bandje en besloten samen bij de Jazz vereniging Groover te gaan. Toen we daar de kmt samen hadden doorlopen waren we smoorverliefd op elkaar geworden. Echt daten is bij mij relatie nooit te pas gekomen.

De nadelen

Een relatie van vijf jaar klinkt heel mooi, maar het heeft dan ook wel z’n nadelen. De grootste hiervan is dat je op elkaar ingespeeld raakt. Hierdoor wordt het simpelweg moeilijker om elkaar te verrassen. Als de een iets voor de ander verbergt dan merk je dit als partner al heel gauw. Ik heb al twee keer gehad dat ik Fien wilde verrassen met een shop tripje naar Berlijn, maar ze kwam er te snel achter toen ik het vermomde als een reisje naar mijn oma, die toevallig net was verhuisd. Nu zal je misschien denken dat dat eerder mijn schuld was, maar Fien leek het oprecht al eerder die dag door te hebben. Natuurlijk blaas je zoiets ook niet af als ze het eenmaal ontdekt heeft, maar de verrassing is er dan helaas wel af. Dus vandaar de vraag: hoe verras je je partner nog na een relatie van vijf jaar?

De list

Afgelopen week wilde ik onze relatie vieren die nu al vijf jaar duurt. Ik had haar kledingkast in de gaten gehouden en zag dat haar favoriete bermuda broeken al half waren versleten. Ze had het paar online gekocht via Babista, maar het zou natuurlijk veel leuker zijn om het haar te verrassen door een nieuw paar in het echt te kopen. Ik besloot een van tevoren een nep-afspraak te maken bij mijn vader en moeder. Normaal wil ze daar nooit heen, de drie klikken gewoon niet. Toch sleurde ik haar die dag mee de trein om naar het zuiden van het land af te reizen. Toen we bij Roermond uitstapte was ze zeer verrast. Mijn ouders woonden daar niet. Samen met haar liep ik naar de ingang van het outletcentrum en toen we bij de poorten waren riep ik: verrassing! Dit was de eerste keer in vijf jaar dat ik haar heb kunnen verrassen met iets. We hebben een fantastisch jubileum gehad!

Geef een reactie