Volvo, altijd goed

Posted on

Als trotse bezitter van een Volvo xc70 occasion wil ik graag mijn passie voor deze auto delen. Misschien ben je zelf op zoek naar een nieuwe auto, ben je een trotse medebezitter of vind je het prima om me aan te horen, voor al dit publiek, lees verder!

Ruim

Vroeger koos ik altijd voor de compacte stadsauto. Logisch, want als je in je eentje rijdt heb je niet per se ruimte nodig dacht ik altijd. Om de een of de andere reden was ik gevallen voor het idee dat het belangrijkste aspect van je auto de parkeermogelijkheden waren. Nadat mijn vriendin me toch had overgehaald om voor deze auto te gaan zag ik vrijwel meteen mijn fout in. Ik paste nog steeds in alle parkeerplekjes waar ik normaliter in zou gaan. Tegelijkertijd kreeg ik er zoveel voor terug. Letterlijk veel. Opeens kan ik mijn benen op een echt comfortabele stand zetten. Ik hoef niet meer naar voren te buigen om het stoplicht te zien. Dit deels omdat ik meer zicht heb, deels omdat ik niet meer mijn zonneklep naar beneden hoef te hebben omdat er een subtiele maar effectieve zonwerende teint bovenin de voorruit zit. Kortom gezegd, comfortabel.

Veilig

Mijn vriendin zag beter aankomen wat de toekomst ging brengen. Ik had nog nooit in mijn leven gekeken naar een NCAP rating, ik wist niet eens wat het was. Maar toen onze dochter geboren was kon ik naar niets anders kijken. Was de auto wel veilig? Voor de vergelijking keek ik naar mijn eerdere auto en de xc70. Het voelde als een steen op de maag om dat kleine wagentje met kracht tegen de B-pilaar geworpen te zien worden (hoe die onderdelen heette kwam ik toen ook achter). Tegelijkertijd deed elke test me meer gerust met xc70. Elke keer werd de pop een beetje geschud, en kwam het kinderzitje er goed vanaf. Ik heb langer getuurd naar de scores dan me lief is, maar het deed me veel goed.

Wintersport

Ik was altijd erg gestrest voor wintersport. Het was altijd eindeloos kijken naar de weersverwachting, altijd scherp turen naar de hellingshoek en altijd dubben of de kettingen er op moeten bij het eerste vlokje dat op de voorruit kwam. Verder was het vaak een bron van frustratie omdat er nooit echt genoeg ruimte was om echt lange ritten te maken. Maar met de extra beenruimte, meer grip, meer PK en gewoon dat stukje Zweedse expertise betekent dat ik altijd blij op weg ga.

Geef een reactie