vakantie-canada

De wereld ontdekken? Deze landen kunnen niet ontbreken

Posted on

Reizen is de laatste jaren ontzettend populair geworden, voornamelijk onder jongeren. De wereld ontdekken is iets wat bij menig jong volwassene op de To-Do list staat. Vele trekken met hun backpack erop uit naar Aziatische landen zoals Thailand, Vietnam en Indonesië. Maar waar ga je naar toe als je deze landen al hebt gehad? Of waar ga je naar toe als deze landen je helemaal niet liggen? In dit blog een aantal alternatieve landen die het bezoeken meer dan waard zijn.

Canada, het land van de nationale parken

Canada is een land dat minder populair is onder de ontdekkingsreizigers. Zonde eigenlijk, want Canada is één van de mooiste landen wat betreft de natuur. Dit imponerende land heeft als één van de weinig landen vele prachtige nationale parken waar je het gehele jaar gratis kunt en wilt ronddwalen. En wie denkt dat die Canada binnen een weekje wel heeft gezien, heeft het goed mis. De parken en hun wildlife kunnen zorgen voor wekenlang vermaakt. Huur een camper en maak de reis van je leven, geheel op eigen tempo. Als je een natuurliefhebber bent moet een vakantie Canada zeker op je To-Do list staan.

Noorwegen, het land van sneeuw en fjorden

Nog zo’n land wat meer dan de moeite waard is Noorwegen. Dit land staat vooral bekend om zijn koudere dagen en dat maakt het een perfect land om bijvoorbeeld te skiën in de winter. Maar wist je dat Noorwegen in de zomer ook een ontzettend mooi land is? Als de sneeuw is weggetrokken laat een prachtige natuur zich zien. Vaar met een kano door alle wateren langs de prachtige bossen en zie hoe natuur helemaal opbloeit. Ook de welbekende Fjorden zijn zeker de moeite waard om te bekijken.

Namibië, het land van eindeloze steppes en leeuwen

Wil je liever toch iets meer de warmte opzoeken? Dan is Namibië is misschien wel jouw volgende bestemming. Namibië ligt in het zuidwesten van Afrika. Dit land is vooral bekend vanwege zijn uitgestrekte vlaktes, prachtige sterrenhemels en wilde dieren. De gehele “Big five” zal hier voor jouw aanwezig zijn. Van leeuwen tot olifanten en van giraffes tot antilopen. Als je een beetje geluk hebt zul je ze hier allemaal tegenkomen. Wel is het aan te raden om een safari Namibië te boeken. In je eentje erop uit is misschien niet helemaal veilig en de gidsen weten precies waar alle dieren zich verstoppen.

Heb jij nog een land die we zeker aan dit rijtje moeten toevoegen? We horen het graag van je.

Geef een reactie