Top drie manieren van ontspannen in de zomer

Posted on

De vakantie is alweer bijna voorbij maar de zomer is nog volop gaande. Ook deze week stijgen de temperaturen weer en is het eigenlijk het beste om zo min mogelijk te doen. Maar dat is niet altijd mogelijk en ook niet altijd leuk. Hoe je toch die warme (of niet zo warme) zomerweekenden doorkomt, vertel ik je in deze blog. Ik vertel over mijn favorieten manieren van ontspannen in de zomer. Lees je mee?

Even een saunaatje pakken

De sauna moet als eerste genoemd worden. Voor mij voelt naar de sauna gaan altijd als een soort mini vakantie. Je wordt een dag of een weekend lang in de watten gelegd en hebt als enige doel genieten. Het is een ideale manier van tijd doorbrengen met je partner en tegelijkertijd tot rust komen. Precies wat er moet gebeuren in een vakantie, of het nu zomer is of niet. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet alleen ultiem van de sauna geniet wanneer het zomer is. Ook in de winter spring ik graag in één van de hottubs om even weg te bubbelen. Na zo’n dag kom ik helemaal rozig thuis. Na een goede nachtrust heb ik dan het gevoel de wereld weer aan te kunnen.

De bezige bij

Waar de zomertijd zich ook voor leent, is het uitoefenen van hobby’s of het inhalen van achterstallige klusjes. Zo is er altijd genoeg te doen wanneer je een tuin hebt en als je er eenmaal lekker inzit, is het nog leuk ook. Daarnaast gebruik ik de zomertijd vaak om wat dingen op te ruimen. Vooral in de vakanties probeer ik daar altijd een paar dagen voor vrij te maken. Zo begin je na de vakantie weer opgeruimd aan het gewone leven en heb je een overzichtelijk gevoel. En het laat je nog met een voldaan gevoel achter ook!

Ultiem niets doen

Maar uiteindelijk is de zomer, en dan vooral de warmste van de warmste dagen, perfect voor het niets doen. Nu hebben we meestal niet zoveel puf als het zo heet is en snappen we pas in deze maanden waarom die Spanjaarden zo gehecht zijn aan hun siësta’s. Daarnaast vind ik dat je, als je vakantie hebt, moet ontspannen. Schuif eventuele schuldgevoelens of werkideeën aan de kant en geniet van de vrijheid die komt met een vakantie. En geniet van het weer, hoe warm het ook is. Het is immers weer zo voorbij, en Nederland wordt niet voor niets de rest van het jaar bestempeld als ‘Koud Kikkerlandje’.

Geef een reactie