Schaf Office 2019 aan als je naar het HBO gaat

Posted on

Het is altijd spannend, beginnen aan een nieuwe studie. Al kom je vanaf de middelbare school of van het MBO, naar het HBO gaan is een grote verandering. Vaak komt er ook veel onzekerheid bij kijken, wat gaat er allemaal veranderen? Wij geven je daarom graag wat tips voor als je naar het HBO gaat waar je je op kan voorbereiden!

Boeken kopen

Wij raden je graag aan om niet gelijk je hele boekenpakket te kopen. Vaak gebruik je niet het hele boekenpakket wat door school wordt aangeraden. Je kan uiteraard je boeken na je eerste schooljaar te koop zetten, maar het is alsnog zonde als je boeken overhoudt en het niet meer verkocht krijgt. Tast even de eerste weken af en vraag aan docenten welke boeken je moet hebben. Ook kan je samenvattingen kopen als je moet leren voor een tentamen uit een boek. Vaak werken samenvattingen kopen beter dan een heel boekenpakket waar je de helft niet voor gaat gebruiken. 

Programma’s aanschaffen

Voordat je naar het HBO gaat is het goed om te weten dat er een aantal programma’s zijn die je moet aanschaffen. Het hangt vaak natuurlijk ook af wat voor soort studie je gaat doen. Als je je gaat bevinden in de grafische vormgeving wereld, moet je een Adobe Cloud pakket aanschaffen. In dit pakket zit Photoshop, Illustrator, InDesign, Première Pro, ga zo maar door. Hier kan je foto’s mee bewerken, video’s mee bewerken, verslagen in opmaken, illustraties maken, ga zo maar door. Dit pakket is ontzettend belangrijk als je iets creatiefs wilt creëren. Als je dit pakket niet nodig hebt, zijn er wel een aantal andere programma’s die aangeschaft moeten worden. Office 2019 is sowieso een belangrijk onderdeel. Hier typ je alle verslagen in die je moet gaan inleveren. Als je een Office 2019 key aanschaft komt samen met Excell, Powerpoint, etc.

Aantekeningen

Op het HBO heb je verschillende lessen: colleges, hoorcolleges en groepscolleges. Dit zal per studie ook wel anders zijn, maar het maken van aantekeningen zijn ontzettend belangrijk. Door middel van aantekeningen kan je je samenvatting uiteindelijk beter maken en daardoor dus de lesstof goed leren. Uit een boek leren is ontzettend breed gegrepen. Als je een samenvatting maakt van je eigen aantekeningen, zal dit ook veel sneller binnenkomen. Uiteindelijk scheelt dit een hoop moeite en tijd om op het laatste moment een goed samengestelde samenvatting te maken. Door het maken van aantekeningen kan je ook alle lesstof opslaan voor een mogelijke herkansing.

Geef een reactie