Nieuwe trends in het decoreren van een kinderkamer in 2022

Posted on

2022 is het jaar van de opvallende en kleurrijke kinderkamers. De nieuwste trends in het decoreren van kinderkamers zijn kleurrijke muurstickers en speciale muurstickers. Ook kleurgebruik in een kinderkamer is belangrijk. Ga in op de laatste trends van 2022.

Kinderkamers moeten vooral leuk zijn. Eede decoratie kan daar zeker aan bijdragen. In 2022 zijn de nieuwste trends in het decoreren van kinderkamers met kleurrijke muurstickers en speciale muurstickers.

Muurstickers

Muurstickers zijn er in vele soorten en maten. Je kan ze in allerlei kleuren en met allerlei motieven krijgen. Ze zijn gemakkelijk aan te brengen en kunnen een heel kamer omtoveren.

Speciale muurstickers zijn muurstickers met een bijzonder randje. Dit zijn muurstickers die bijvoorbeeld licht geven in het donker.

Kleur bekennen

Kleurgebruik is ook belangrijk in een kinderkamer. Veel kinderen houden van felle kleuren. Maar er zijn ook kinderen die liever wat rustigere kleuren in hun kamer hebben. Wanneer je kiest voor kleur, let dan goed op de combinatie van kleuren. Een te grote variatie aan kleuren in een kamer kan erg druk overkomen.

Ga voor een leuk en vrolijk patroon of motief op de muur. Dit kan een bloemendecoratie zijn of een ander leuk motief. Let wel op dat het motief niet té druk is, want dan kan het snel gaan storen.

Kies voor kleuren die goed bij elkaar passen en die niet te veel met elkaar vloeken. Een rustige en serene sfeer in een kamer is ook erg prettig. Wanneer je toch voor felle kleuren wilt gaan, zorg dan dat er genoeg lichte accenten in de kamer aanwezig zijn. Zoals een wit bureau of een lichte stoel.

Accessoires

Tot slot is het ook mogelijk om de kamer aan te kleden met leuke accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vloerkleed, leuke lampen of een gezellig plaid voor op bed.

Ook kan je kiezen voor posters aan de muur of fotolijstjes. Zorg er wel voor dat je kind inspraak heeft in de inrichting en de accessoires. Het is tenslotte zijn of haar kamer.

Laat je kind helpen bij het uitzoeken van de spullen en laat het meedenken over de inrichting. Zo maken jullie samen een leuke en vrolijke kinderkamer.

Up to date

Trends in het decoreren van kinderkamers wisselen snel. Houd de trends in de gaten en laat je inspireren door wat er momenteel in de kinderkamermodewereld gaande is. Zo zorg je ervoor dat je kinderkamer er altijd trendy en stijlvol uitziet.

Geef een reactie