motorverzekering-vergelijken

Ga jij goed voorbereid met de motor op vakantie?

Posted on

Bij de echte fanatieke motorrijder is er een ding wat sowieso op hun bucketlist staat, een motorvakantie. Misschien wordt dit jaar wel jouw jaar dat jij er met de motor op uit wilt. Maar heb jij al nagedacht over hoe je dit wilt gaan aanpakken? Zo niet, dan helpen we je in dit blog graag een handje op weg.

Waarom moet je een motorvakantie altijd goed plannen?

Met de motor op vakantie, aan de ene kant heb je volledig de vrijheid maar aan de andere kant ben je ook redelijk beperkt. Je hebt namelijk alleen maar je motor en beperkt ruimte voor je bagage. Je kunt bijvoorbeeld niet zoveel meenemen als dat je in een auto wel kan. Een hutkoffer mee op motorvakantie kan je dus wel vergeten. Dat gaat simpelweg gewoon niet. Je zult dus van te voren goed moeten nadenken over je bagage. Wat MOET er echt mee en wat kan er eventueel thuis blijven. Daarnaast is het ook goed om te weten waar je naartoe gaat en wanneer je hier naar toe gaat. In de zomer is het in de meeste landen in Europa behoorlijk warm. Zeker op de motor kunnen de temperaturen flink oplopen omdat je direct boven de warmte van je voertuig zit en je natuurlijk alleen een natuurlijk airco hebt. Ga je in de lente of herfst dan kan het best zijn dat je te maken krijgt met een flinke bui of kouder weer. Dit zijn allemaal elementen waar je vooraf over na moet denken.

Een goede motorverzekering afsluiten

We gaan er natuurlijk niet van uit maar er kan met motorrijden nog wel eens wat misgaan. Een motorrijder is behoorlijk kwetsbaar in het verkeer. Daarnaast wordt motorrijden in het buitenland nog wel eens onderschat. In Nederland motorrijden is een makkie, in het buitenland wordt dit helaas een heel ander verhaal. Ooit in Belgiƫ, de Ardennen, Duitsland of Oostenrijk gereden? Daar vind je de ene haarspeldbocht na de ander. Ontzettend leuk natuurlijk om met je motor daar doorheen te gaan totdat je dat ene bochtje net iets te hard of te scherp neemt. Daarom is het aan te raden om voordat je op motorvakantie gaat altijd een goede verzekering af te sluiten. Geen idee wat een goede verzekering voor jouw is? Je motorverzekering vergelijken doe je heel gemakkelijk en snel op internet. Geen goede motorverzekering? Sluit dan direct een andere af zodat je in ieder geval goed verzekerd bent mocht er onderweg iets gebeuren.

Geef een reactie