Luidruchtige buren

Posted on

Het is je ergste nachtmerrie als je een nieuw huis koopt, om erachter te komen dat je luidruchtige buren hebt. Wanneer je eindelijk de knoop hebt doorgehakt en een nieuwe woning ingaat, dan kom je er pas achter wat voor figuren je buren zijn. Soms heb je geluk met rustige buren die geen piep laten horen, of je kan tokkies als buren hebben die in de rondte stampen, schreeuwen en elke dag weer iets nieuws van zich laten horen. Gelukkig zijn er natuurlijk dingen die je kan doen om dit probleem te verhelpen. In dit artikel bespreek ik wat je kan in het geval van luidruchtige buren en wat de beste aanpak is van dit probleem.

 

Langsgaan

 

Het eerste wat je kan doen is gewoon ouderwets langsgaan. Soms zijn de buren helemaal geen slechte mensen en hebben ze geen slechte bedoelingen, maar hebben we gewoon niet door dat ze wat luidruchtig zijn. In dit geval kan langsgaan en beleefd vragen of het wat zachter kan al oplossing brengen. Mochten ze niet willen luisteren, of onbeleefd reageren dan moet je de volgende stap ondernemen.

 

Klagen bij de vve of politie

 

Mochten de buren helemaal niet willen luisteren en nog steeds voor veel overlast zorgen, dan is het slim om een klacht in te dienen bij de vve (vereneging van eigenaren) of de politie. Het is waarschijnlijk dat je buren wel zullen luisteren naar mensen met gezag en autoriteit. Als de politie opeens voor de deur staat dan neem je dat natuurlijk wel serieus. Mochten ze nog steeds niet willen luisteren dan kan je alleen zelf proberen wat maatregelen te treffen die helpen bij het dempen van de geluidsoverlast.

 

Isoleren

 

In sommige gevallen is het niet alleen de schuld van de buren. In sommige gebouwen (vooral oude appartementen) kan je alles horen, puur omdat de muren geen enkel geluid tegen houden. Wat je kan proberen is extra isolatiemateriaal in de muren te zetten, zodat het geluid meer gedempt wordt. Ook het plafond en de vloer kunnen isolatie gebruiken, zodat je het niet hoort wanneer mensen in de rondte lopen of iets op de vloer laten vallen.

 

Als dit allemaal niet werkt is de enige optie die nog overblijft om simpelweg te verhuizen naar een andere kamer. Als je buren zo onbeschoft, onbeleefd en luidruchtig zijn is het misschien maar beter om niet naast ze te wonen. Ik hoop dat deze tips en oplossingen je helpen en je geen overlast meer hebt van je buren. Alvast veel sterkte ermee.

Geef een reactie