Kinderfiets

De aandachtspunten voor het aanschaffen van een kinderfiets

Posted on

Jouw kind heeft altijd de juiste kinderfiets nodig. Met deze fiets moet jouw kind namelijk weer een tijdje vooruit kunnen, waardoor stevigheid en een leuke uitstraling wel twee benodigdheden zijn voor de fiets. Daarnaast is de hoogte van de fiets van belang bij de aanschaf. Maar hoe kun je eigenlijk weten of een fiets de juiste maat heeft en waarom moet je een goede fiets hebben?

De juiste grootte van de kinderfiets van belang

Kinderen fietsen graag op een kinderfiets. Niet alleen komt het stoer over bij vriendjes en vriendinnetjes, ook biedt het veiligheid en een comfortabele zit. Er zijn daarom een aantal aandachtspunten waar je op moet letten als je een fiets voor jouw kind gaat kopen. Zo voorkom je een hoop gevaarlijke situaties als jouw kind nog geen controle kan houden over zijn tweewieler. Hiervoor moet je een fiets hebben die bij de lengte van het kind past.

De grootte afhankelijk van de lengte

De lengte van het kind is van belang voor de aanschaf van een nieuwe kinderfiets. Hierbij wordt de lengte gecombineerd met de wielmaat in inches. Zo past bijvoorbeeld een 10 inch wiel bij een lengte van 85 tot 100 centimeter. Dit houdt in dat het vaak voor kinderen van 1 tot 3 jaar past. Uiteraard kan jouw kind sneller groeien dan de leeftijden aangeven, waardoor je voornamelijk naar de lengte moet gaan kijken. Er zijn verschillende tabellen te vinden op het internet om de juiste fietsmaat te vinden.

Voorkom gevaarlijke situaties met de juiste fiets

Daarnaast zijn er nog een aantal tips bij het kopen van een kinderfiets. Een daarvan is dat je een fiets niet op de groei moet kopen. Als een kind op een te grote fiets zit, kan het voor gevaarlijke situaties zorgen. Jouw kind kan immers niet goed bij de trappers en daarnaast niet bij de grond. Zeker in het begin is het nog niet vanzelfsprekend dat een kind goed kan remmen. Daarnaast moet je altijd zorgen voor bescherming van bewegende onderdelen en goede fietsverlichting. Hiermee weet je zeker dat jouw kind veilig de weg op kan met zijn of haar nieuwe fiets.

Geef een reactie