gaming pc

Jezelf verwennen met een game pc

Posted on

Het is voor iedereen belangrijk dat je af en toe een moment voor jezelf kan nemen om gewoon voor puur entertainment te gaan. Traditioneel gezien was dat in Nederland de TV in de huiskamer. Tegenwoordig vinden veel mensen het aanbod van de normale televisie tegenvallen, en eigenlijk een idee van vroeger. Met alle online platforms voor content die er bestaan is het aanbod in praktische zin oneindig. De fabrikanten van televisies hebben hierop geanticipeerd door toegang tot bijvoorbeeld YouTube of Netflix te bieden via de televisie. Toch ben je dan uiteindelijk nog vrij gelimiteerd in vergelijking met een computer. Hierop kun je elke website bezoeken, en ook nog eens games spelen als je daar op het moment meer zin in hebt. Het is dan ook geen gekke gedachte om het geld van een dure Smart-TV te investeren in een krachtige computer met een “normaal” beeldscherm.

Online content in plaats van kabeltelevisie

Als het om live-uitzending zoals het nieuws, of voetbalwedstrijden gaat dan is de televisie vaak nog wel de beste keuze. De goede live verbinding van de televisie overklast de meeste internetverbindingen ruim. Voor alle geprogrammeerde content zijn streamingdiensten zoals Netflix en HBO Go over het algemeen populairder. Zeker ook met de recente opening van Disney+ neemt het aanbod alleen maar toe. Geen reclames en een hele uitgebreide keuze is natuurlijk een stuk beter dan de ervaring die een televisie jou biedt. Bovendien kun je op YouTube haast oneindige content vinden, als je maar weet waar je op moet zoeken. Een krachtige computer is wel belangrijk om zonder problemen alles op een groot beeldscherm in goede resolutie te kunnen weergeven, maar je zou hetzelfde bedrag of meer kwijt zijn aan een mooie Smart-TV.

Kijken, én gamen

Als je een computer gebruikt in plaats van een televisie heb je in principe al waar voor je geld gehad. Een ander voordeel is dat je die computer ook kunt gebruiken om spelletjes op te spelen. Aangezien je toch al een krachtige computer nodig hebt, kun je net zo goed een goede game pc kopen. Ook als je niet zo’n gamer bent kun je nog wel spelletjes vinden die bijvoorbeeld leuk zijn voor de familie. Als je wel van games houdt kun je mooi “de televisie” combineren met jouw gaming setup. Online kun je genoeg ideeën vinden om de computer zo te plaatsen dat je makkelijk kunt switchen tussen kijken en gamen. Daarom wil jij jezelf verwennen op een game pc.

Geef een reactie