Industriëel inrichten doe je zo!

Posted on

Inrichting

Je huis op industriële wijze inrichten is tegenwoordig hip. Je ziet steeds vaker foto’s op instagram of facebook hiervan langskomen. Of zo een inrichting werkelijk past bij je huis hangt natuurlijk deels af van de gebruikte bouwstijl. In een oud grachtenpand met ornamenten en creme-gekleurde muren staat het natuurlijk minder goed dan in een vierkante, open ruimte. In mijn tijden als stylist heb ik veel huizen op deze manier mogen inrichten. Ik heb daarom een aantal tips op een rijtje gezet waar je op kan letten als jij je huis ook op deze manier graag ingericht wil hebben. Lets Go Industrial!

Waar kan je op letten?

  • Maak je basis zo veel mogelijk één tint, het liefst in grijswaarden. De grond en de muren zijn de basis van een mooie, industriële ruimte. Je zou hier wel nog verschilletjes in kunnen aanbrengen qua kleuren. Eén muur bijvoorbeeld wat donkerder of wat lichter maken breekt het patroon. Hier een patroon van bakstenen op maken vind ik zelf ook altijd een geweldige afwisseling in de ruimte. Daarnaast geeft dit je een extra match met het hout (zie tip 3).
  • Gebruik veel staal in je interieur. Er bestaan tegenwoordig zat kasten en stoelen waarin ijzer verwerkt zit. Zorg wel dat dit allemaal ongeveer dezelfde kleur is, anders wordt het al gauw een rommeltje.
  • Het is mooi om je staal af te wisselen met groot, grof hout. Dus bijvoorbeeld een ijzeren frame met een houten plank, of een enorme houten eettafel met stalen skelet en pootjes.

Hoe dan verder?

Zo, de basis van je interieur staat. Dit ziet er al behoorlijk mooi uit, toch? Dan gaan we nu verder met de finishing touch!

  • Een paar planten in stoere potten (het liefst grote planten) maken je ruimte opener en geven net dat tikje kleur wat mist. Schaf er hiervan een paar aan. Denk aan per muur één plant.
  • Zorg voor mooie, grote lampen. Een grote hanglamp boven de tafel oogt stoer, en ook grote staande lampen zijn een toevoeging. Zacht TL-licht kan de industriele look afmaken, maar daar moet je wel van houden.
  • Nu nog wat versieringen aan de muur en je bent klaar. Denk groots en in staal, en doe wat er dan in je opkomt maal twee. Een enorme, ijzeren klok aan de muur? Leuk! Een racefiets in haken ophangen? Geweldig!
  • Versier als laatst je huis met wat kleine versierinkjes als potjes en vaasjes in aardetonen. Dat kleurt goed bij de overige industriële kleuren van het huis.

Succes met inrichten!

 

Geef een reactie