Hoe doe je telemarketing in 2022?

Posted on

Het is een veel voorkomende misvatting dat je een verkoper moet zijn om telemarketing te gaan doen. In werkelijkheid werken marketing- en verkoopafdelingen samen om ervoor te zorgen dat alle juiste mensen op het juiste moment op de juiste plaatsen zijn. Telemarketing is een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van elk bedrijf. Het is ook een geweldige manier om nieuwe perspectieven en nieuwe ideeën te krijgen.

Wat is telemarketing?

Een cold call is een direct contact tussen een verkoper en een prospect, zonder voorafgaand contact. Ongevraagde telefoontjes worden vaak gedaan met het oog op directe verkoop, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor andere bedrijfsgerelateerde doeleinden, zoals marktonderzoek en marktverkenning. Het op deze manier contacteren wordt ook wel telemarketing genoemd. Er zijn een hoop bedrijven waaraan je telemarketing kunt uitbesteden.

Dus ga jij telemarketing uitbesteden?

Waarom is telemarketing belangrijk?

Ongevraagde telefoontjes zijn meer dan alleen een manier om iets te verkopen. Ook helpen ze bedrijven groeien. Koud bellen is een manier om nieuwe markten en nieuwe klanten te bereiken. Het is ook een manier om mensen te bereiken die misschien niet op zoek zijn naar een specifiek product of specifieke dienst. Door dit te doen, kunnen bedrijven de kans op succesvolle transacties vergroten. Geschat wordt dat één op de tien cold call-pogingen eindigt in een verkoop.

Telemarketing uitbesteden

Zou jij kiezen voor telemarketing uitbesteden? Het kan veel werk zijn om veel mensen te bellen. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om telemarketing uit te besteden. Ze hebben het juiste materieel, ze hebben de juiste mensen en ze hebben de juiste kennis. Een telemarketingbureau kan je namelijk direct van dienst zijn. Het bellen en verzamelen van leads op basis van koude acquisitie is een kunst en kan je het beste aan experts overlaten. Dus wat doe jij in 2022?

Geef een reactie