festival

Het jaarlijkse festival

Posted on

Het was weer zo ver, ons jaarlijkse festival stond op de planning. Samen met mijn vriendinnen stemmen we ieder jaar de outfits op elkaar af en zorgen voor een leuke haarband of een ander gek item. Het festival is altijd op een groot open veld dus de juiste kleding en vooral schoenen zijn wel echt nodig. Je kunt daar echt niet op je teenslippertjes lopen.

 

 

Ieder jaar heel erg veel plezier met elkaar

Wij als clubje vriendinnen hebben een heel erg druk leven. Toch is het tot nu toe gelukt om ieder jaar mijn zijn alle naar het festival te gaan. Mijn vriendinnen houden wel van een drankje, daarom ben ik altijd de bob. Ik ben zelf niet echt van de alcohol, ik vind de smaak helemaal niks en heb daarbij in mijn directe omgeving te maken gehad met iemand die helaas een alcoholverslaving had ontwikkeld. Voor mij ook een grote reden om geen drankjes mee te drinken, met cola ben ik even gezellig. Mijn vriendinnen daarentegen kunnen op het festival heel erg veel drinken. Ik vraag ook af en toe aan hun of ze veel drinken, ik ben namelijk bij iedere drinker bang voor een alcoholverslaving. De eerste keer dat ik het uitlegde snapte zij het meteen en als ik dat soort vragen stel geven ze altijd aan dat het hartstikke goed met hen gaat en zij al een maand niet meer hadden gedronken. Dat stelt mij dan wel gerust.

 

 

Met heel veel bezoekers gaat het wat minder goed

Je merkt bij warm weer dat het veel sneller fout gaat met festivalbezoekers. Onlangs dat zij wel alcohol drinken, drogen ze gewoon uit wat dus resulteert in heel veel mensen die eindigen op de EHBO-post. Ook bij deze festivalbezoekers vraag ik mij soms af of ze zo nu en dan een drankje drinken of toch een alcoholverslaving hebben ontwikkeld. Weten deze mensen eigenlijk wel dat er tegenwoordig in bijna iedere plaats een instelling zit die hulp kan bieden met dit soort verslavingen? Mijn vriendinnen bekommeren zich dan om mij en motiveren mij altijd om gewoon lekker plezier te hebben en mij geen zorgen hoef te maken om andere festivalbezoekers. Ik kan tenslotte niet voor iedereen zorgen, maken zij mij altijd duidelijk. Onlangs alles wat mij opvalt op het festival, heb ik het wel altijd reuze naar mijn zin. Een cola in mijn hand en lekker dansen en gek doen, luisteren naar goede muziek en zo hard mogelijk mee schreeuwen. Het is echt ieder jaar weer een groot feest!

Geef een reactie