Het is mooi weer, waar toer jij heen?

Posted on

Eindelijk, de temperaturen zijn weer een goed eind boven nul en de zon schijnt weer wat vaker. Tijd om weer eens lekker te toeren op je motor. Of je brommer natuurlijk, als je nog geen motorrijbewijs hebt. Hierbij een paar tips om goed voorbereid op pad te gaan. Zoals een goede motorverzekering en nog veel meer handige checks.

Met een gerust gevoel op pad

Als motorrijder ben je zelf kwetsbaarder, maar dat geldt ook voor je voertuig. Het is dus goed om voor een passende verzekering te zorgen. Een WA verzekering is sowieso verplicht, maar voor nieuwe modellen wil je vaak wel een uitgebreidere dekking. Dat geldt natuurlijk ook voor je bromfietsverzekering, als je nog op een brommer in plaats van op een motor rijdt.

Stippel de route uit

Blijf je in de buurt en ken je de weg? Dan is dit natuurlijk niet nodig. Maar het is juist leuk om nieuwe gebieden te verkennen. Het is dan handig om vooraf al een route uit te stippelen en deze in te voeren in je navigatiesysteem. Dat voorkomt dat je steeds maar naar alle borden moet kijken en niet van de omgeving kunt genieten. Of dat je verdwaalt en moet stoppen om de route weer op te zoeken op je telefoon.

Neem genoeg eten en drinken mee

Niks fijners dan ergens in de frisse buitenlucht even te pauzeren met een hapje en een drankje. Dat kun je doen bij een restaurant dat je onderweg tegenkomt, maar dat kan bij een echt lange toch best prijzig worden. Bovendien is het altijd goed om voorbereid te zijn op onverwachte situaties. Zorg dus in ieder geval voor een flesje water en wat mueslirepen in je bagage, dan kom je een heel eind!

Ken de regels in het buitenland

Ga je een toertocht maken buiten de landsgrenzen? Dan is het slim om even te zoeken naar de verkeersregels die er ter plekke gelden. Dat zal nooit heel veel anders zijn, maar verschillen soms net een beetje. Wist je bijvoorbeeld dat ze in Duitsland geen haaientanden hebben, maar in plaats daarvan een hele dikke streep?

Tot slot

Geniet ervan! Niks mooiers dan met je motor of brommer op pad zijn, dus we hopen dat er dit seizoen veel mooie dagen voor je aankomen. En hou het natuurlijk veilig, zodat we je ook volgend jaar weer op de weg zien. Fijne reis!

Geef een reactie