Grip op het natte dek van je boot hebben

Posted on

Zeilen, het is zo een activiteit welke je de rest van je leven zult blijven doen als je het leuk vindt. Meestal krijg je het van kleins af aan al mee van je ouders. Zeilkamp in de zomervakantie waar je alle fijne kneepjes van het vak leert, en misschien zelfs wel je eerste vriendinnetje tegenkomt. Ja, zeilen kan je veel mooie dingen brengen.

 

De juiste uitrusting.

Wanneer je gaat zeilen doe je dat meestal niet maar 1x. Zeilen is een activiteit waarop je je goed voorbereid omdat alles moet kloppen die dag. Niets aan het toeval overlaten en zo moet ook je uitrusting op orde zijn. De juiste kleding is belangrijk om je te beschermen tegen de elementen die je onderweg tegenkomt. Denk aan het water wat constant over de boot heen waait als je lekker schuin tegen de wind in aan het zeilen bent. Al dat water kun je door middel van een goed wetsuit geen schade aan laten richten aan je lichaam. Al dat water wat over de boot heen waait laat een nat en glad dek achter. Als jij je dan schrap wilt zetten omdat je boot tegen de wind in hangt wil je niet dat je uitglijdt. Goede schoenen zijn naast een wetsuit dan ook een vereiste. En met goede schoenen bedoelen we natuurlijk schoenen die je stevig op dat natte dek laten staan en niet uit laten glijden. Een goede zool is dus belangrijk. Zeillaarzen zijn speciaal ontworpen voor die specifieke omstandigheden. Ze zullen je dus te allen tijde de juiste bescherming en bewegingsvrijheid over het natte dek bieden.

 

Zeillaarzen.

Zeillaarzen zijn een belangrijk onderdeel van een mooi dagje zeilen. Ze zorgen ervoor dat je niet uitglijd en je voeten warm blijven. Want warme voeten zijn wel fijn als je er de hele dag water overheen krijgt en ze nodig hebt om je goed te kunnen blijven bewegen op het dek. Het gevaar van koude voeten is dat de rest van je lichaam dan ook sneller afkoelt en dat kan het functioneren tijdens het zeilen benadelen. Zeillaarzen zijn vaak unisex. Zowel heren als dames dragen dus dezelfde laarzen, iets wat normaal natuurlijk wel iets anders is. Dat zeillaarzen een belangrijk onderdeel uitmaken van je zeil uitrusting mag inmiddels duidelijk zijn. De vraag nu alleen nog, waar kan ik die dan kopen? Nou, ik zou je aanraden eens een kijkje te nemen op www.watersportsonline.nl. Zij zijn specialist in de volledige uitrusting voor op water en dus ook een mooi assortiment aan zeillaarzen.

Geef een reactie