Goedkoop leven als student

Posted on

Studeren is een hele leuk tijd in je leven maar het is helaas ook een periode waar je waarschijnlijk nog niet zoveel geld hebt. Als je druk bezig bent met studeren is er geen tijd om veel geld te verdienen en je kunt natuurlijk waarschijnlijk nog geen gigantisch inkomen krijgen aangezien je nog in opleiding bent. Tegelijkertijd willen studenten ook een leuke tijd beleven. Op vakantie met vrienden, feestjes, studentenverenigingen en sporten kost allemaal geld. Daarom hebben veel studenten een bijbaan. Maar het is niet alleen geld bijverdienen dat studenten helpt om geld te besparen. Logischerwijs is een goede manier ook om goedkoper te leven.

Feestjes

In dit artikel bespreken we de beste manieren om geld te besparen als een student. Aangezien studenten best van een feestje houden is dit het eerste onderwerp wat ik wil bespreken. Wanneer je uitgaat naar een club bijvoorbeeld weet je al dat je heel veel geld gaat uitgeven aan drankjes. In clubs en kroegen zijn drankjes ontzettend duur. Vooral in de grote clubs bijvoorbeeld in Amsterdam betaal je al snel 5-10 euro voor een biertje. Een slimme manier voor studenten om geld te besparen op alcohol is dan ook om biertjes te kopen bij de Albert Heijn of een andere supermarkt. Je kunt deze dan opdrinken voordat je gaat stappen of zelfs op de fiets op weg naar stappen. Op deze manier hoef je minder geld uit te geven in de club zelf.

Goedkoop fietsen

Over fietsen gesproken, als er iets is wat studenten in Nederland veel doen is het wel fietsen. Maar als student is het helemaal geen goed idee veel geld uit te geven aan een dure fiets. De kans is namelijk best groot helaas dat in steden zoals Amsterdam of Utrecht je fiets gestolen wordt. Daarom kun je beter je geld sparen en een goedkope tweedehands fiets kopen. Ook in andere studentensteden geldt dit principe. Zoek op Google bijvoorbeeld tweedehands fietsen Den Haag en je krijgt veel opties.

Goedkoop sporten

Als student wil je natuurlijk ook enigszins gezond en dun blijven. Je zult de biertjes van het weekend er waarschijnlijk af willen zweten. De beste manier om dit goedkoop te doen is door naar het Universitair Sport Centrum te gaan. Hier kun je heel fijn en goedkoop sporten. Een andere optie is natuurlijk om simpelweg buiten of op je eigen kamer te sporten. Persoonlijk had ik de fietsmachine van mijn ouders overgenomen en ben ik daarop gaan sporten.

Geef een reactie