Geef je slaapkamer een nieuwe twist!

Posted on

Klussen

Soms ben je je huis een klein beetje zat. Dat is helemaal niet zo gek, je bent er altijd en kent het van binnen naar buiten. Dat betekent niet dat je het meteen op Funda moet zetten en een nieuw huis moet zoeken, vaak kan je een huis hartstikke leuk transformeren tot een geheel nieuw paleisje. Ik ben altijd erg van het hergebruik en renoveren, en dus ook met mijn huis. Nadat de woonkamer en tuin al een flinke make-over hadden gehad, was het tijd voor de slaapkamer. Ik merkte dat ik deze gewoon niet zo leuk meer vond. En dat is jammer, want je bent er zo vaak – minstens een derde van de dag! Dan moet hij natuurlijk wel uitnodigen om er te willen zijn. Vroeger vond ik hem geweldig maar mijn smaak is onderhand gewoon veranderd. Ik besloot daarom de slaapkamer een nieuw leven in te blazen met mijn huidige smaak. Wil jij dat ook doen? Hierbij dan mijn tips om dit te realiseren!

Tips

Ik heb onder meer:

  • De kledingkast een nieuw kleurtje gegeven. Ik besloot de kamer in een marineachtig thema in te richten dus heb de kledingkast donkerblauw met grijs doorheen geverfd. Dat past mooi bij de grijze houten vloer!
  • Daarnaast heb ik op de kledingkast spiegels op maat gehangen. Deze kledingkast is enorm, dus we hebben nu bijna een muur die geheel uit spiegels bestaat. Kan je ten minste ’s ochtends zien hoe belachelijk je haar zit na een nachtje slapen. Het was even zoeken naar deze maatspiegels, maar wij hebben ze gevonden op Glassby.nl. Ik raad deze echt aan!
  • Ook ons bed kon een makeover gebruiken. We hebben het houten frame in een nieuwe kleur geverfd en daarnaast dekbedovertrekken gekocht die passen bij de stijl van het huis, in plaats van allerlei kleuren door elkaar op het bed te hebben liggen.
  • Dit bed hebben we afgemaakt met extra kussentjes. Het slaapt heel lekker om zoveel kussens om je heen te hebben, maar staat helemaal mooi als je je bed netjes hebt opgemaakt. Het is enorm uitnodigend.
  • We hebben onze televisie verplaatst naar een kast aan het voeteneinde waar deze door middel van een automatisch foefje in de kast kan zakken of er juist uit kan komen als we TV willen kijken. Zo is hij dus normaal gesproken onzichtbaar (want hij is niet heel mooi om te zien) maar kunnen we hem er uit halen als we even willen Netflixen .

Ik hoop dat je iets met deze tips kan!

Geef een reactie