Eindeloos shoppen!

Posted on

Dit komt voor de meeste mannen misschien niet als een verrassing, maar ik ben geen gigantisch fan van shoppen. Mijn vriendin aan de andere kant, zeker wel. Haar naam is Rita. We kennen elkaar nu al net iets meer dan een jaar en dus besloot ik haar laatst te trakteren. Tijdens onze eerste date zei ze dat ze het geweldig zou vinden om een dag lang te shoppen. Het liefst zou ze dan naar een outlet gaan om een volle dag lang te zoeken naar de beste koopjes. Zelf ben ik natuurlijk wel bij het vinden van koopjes, ik ben immers een Nederlander. Daarom besloot ik om ons 1-jarig jubileum te vieren in het outletcentrum in Roermond. Het was nog een hele klus om dit te verpakken als een verrassing. Mijn vriendin was heel achterdochtig, zeker omdat ze wist dat het ongeveer een jaar geleden was dat we elkaar hadden ontmoet.

De list

Op de dag zelf vertelde ik haar dat we naar een museum zouden gaan in Maastricht. Zelf houd ze niet verschrikkelijk veel van het bezoeken van musea, maar ze weet dat ik er blij van werd. Ze dacht waarschijnlijk ook dat dit het jubileum cadeau zou zijn. Ik koos Maastricht omdat ze anders vrijwel direct geraden had dat we naar het outlet centrum zouden gaan. Het openlucht winkelcomplex is immers zo bekend dat het elke kerst kilometers lange files doet ontstaan op de A2 en een andere snelweg richting Duitsland. Gniffelend stapte ik die donderdagochtend met haar samen in de trein. Toen we Roermond naderde zei ik tegen haar dat ik nog wat op moest halen bij mijn oom Alfred. Dit zou juist handig zijn, want we waren immers toch in de buurt. Kwiek stapte ik de trein uit en we liepen naar de outlet. Ik had tegen haar gezegd dat we Alfred daar zouden ontmoeten bij de La Place, dat was wel zo makkelijk. Stug liep ze achter me aan.

De onthulling

Toen we eenmaal bij de poort van het outletcentrum stilstonden draaide ik me om en keek haar aan met een glimlach van oor tot oor. “Verrassing!” , riep ik zo hard dat verschillende mensen omkeken. “We gaan een hele dag shoppen in het outletcentrum!” Haar ogen fonkelde en ze omhelsde me. De rest van de dag zijn we op zoek gegaan naar verschillende koopjes. Zo vonden we een paar Toral schoenen met vijftig procent korting bij een filiaal van Van Arendonk en matchende afgeprijsde Tommy Hilfiger petjes. Aan het einde van de dag waren we beide gesloopt. De verrassing heeft perfect gewerkt!

Geef een reactie