De lekkerste couscous

Posted on

Couscous is een erg lekker gerecht dat van origine uit Noord-Afrika komt. Vooral in Marokko zijn de inwoners erg goed in het maken van de lekkerste variaties op het originele recept. Ook in Nederland kan je heel eenvoudig je eigen maaltijd met de couscous maken om als avondeten te nuttigen. Zo bepaal je helemaal zelf hoe de couscous eruit komt te zien. Eet het vegetarisch, of zelfs veganistisch, of voeg vlees of vis toe. Een geliefde optie is bijvoorbeeld om kip aan het gerecht toe te voegen. Het voordeel van deze optie is dat kip redelijk snel en makkelijk te bereiden is. Hierdoor heb je binnen een half uur al een heerlijke maaltijd op tafel staan. In deze blog lees je welke variaties op de beroemde maaltijd uit Noord-Afrika nog meer een optie zijn. 

Allerlei variaties op couscous

Een andere variatie op de originele couscous is om zalm aan het gerecht toe te voegen. Je bereid de zalm volgens de aanwijzingen en kan het dan eigenlijk gewoon boven op de couscous leggen. Heel lekker is het om een beetje citroen toe te voegen, dat maakt het gerecht vaak net wat frisser. Ook gehaktballetjes zijn een hele leuke variatie. Je kan ze zelf kneden, maar je kan ook kant-en-klare balletjes in de supermarkt kopen. Natuurlijk kan je ook voor vegetarische balletjes kiezen, zodat je een gerecht zonder vlees aan je gasten kan voorschotelen. Een andere hele lekkere variant van couscous is om burrata toe te voegen. Dit is een hele zachte en romige kaas die veel in de Italiaanse keuken gebruikt wordt. Voeg wat walnoten, bieten en salie toe en je hebt een heerlijke maaltijd. 

Het bereiden van couscous 

Het bereiden van couscous is eigenlijk heel makkelijk. Sommige mensen nuttigen het als avondeten, maar je kan er ook een salade van maken, in dat geval eet je de salade koud. Je begint vaak met het koken van de rijst, waarna je het een tijdje laat staan. De couscous moet al het water goed in zich opnemen om zo lekker zacht te worden. Tussendoor kan je de andere gerechten bereiden. Denk aan het bakken van de kip of de zalm of je begint met het snijden van de groenten. Bijna in elk gerecht zit citroen, dus je kan ook vast beginnen met het snijden van de citroen en het persen van het sap. Daarnaast staat het ook heel feestelijk om een schijfje citroen boven op het gerecht te leggen. Zo schotel je je gasten echt een feestmaal voor. 

Geef een reactie