De juiste raamdecoratie voor elke ruimte

Posted on

Raamdecoratie is een van de belangrijkste elementen in je huis. De ramen in je woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken zijn niet allemaal hetzelfde en daarom past ook niet alle raambekleding overal. In de badkamer moet je bijvoorbeeld letten op vochtigheid en spetters. Welke raamdecoratie hang je hier dan op? Ik neem je mee door vier verschillende ruimtes in je huis en welke raamdecoratie hier het beste bij past.

Woonkamer

De raamdecoratie in je woonkamer is een belangrijke sfeermaker. Niet alleen de uitstraling van je raambekleding is belangrijk, maar ook de functionaliteit. De woonkamer is toch wel de meest bezochte ruimte in je huis en hierom moet je goed je raam verduisteren. De raambekleding die je kiest, moet passen bij je interieur. Voor een ruimte zoals de woonkamer is het niet moeilijk om goede raam decoratie te vinden. Bijna alle soorten passen. De meest populaire optie is jaloezieën. Deze zorgen ervoor dat je kamer een warme en luxe uitstraling krijgt. Je kan de gewenste hoeveelheid licht makkelijk zelf bepalen. Als je overdag daglicht binnen wilt laten komen, kan je de horziontale lamellen opendraaien. Als je ’s avonds wat meer privacy wilt, kan je ze makkelijk dichtdraaien. Op basis van je interieur kan je kijken wat beter bij je woonkamer past: houten of aluminium jaloezieën. Houten jaloezieën passen erg goed bij een moderne inrichting en aluminium jaloezieën passen erg goed bij een industriële inrichting.   

Ook andere raambekleding past vaak in een woonkamer. Zo zijn vouwgordijnen en rolgordijnen populaire opties om genoeg licht, privacy en een moderne look te combineren. Het hangt dus vooral van je wensen en interieur af welke raamdecoratie het beste in jouw huis past.

Badkamer

In de badkamer ontkom je niet aan vochtigheid en water dat rondvliegt. Daarom is het belangrijk om waterbestendige raamdecoratie te kiezen voor in de badkamer. Zo gaat je raambekleding niet schimmelen en verkleurt het minder snel. Gordijnen en rolgordijnen zijn gemaakt van stof en zijn niet vochtbestendig. Ga dus voor vochtbestendige materialen zoals shutters of aluminium jaloezieën. Beide hebben een zeer luxe uitstraling en zorgen voor een mooie look in de badkamer. Daarnaast heb je bij beide genoeg lichtinval, maar ook genoeg privacy om ongestoord te kunnen douchen. Ze zijn eenvoudig te reinigen met een vochtige doek. 

Slaapkamer

De slaapkamer is bedoeld om tot rust te komen en lekker lang uit te slapen. Een donkere en rustige ruimte zorgt voor een betere nachtrust. Met licht dat door de kieren heen komt, lukt dat waarschijnlijk wat minder goed. Daarom zijn verduisterende gordijnen voor in de slaapkamer de beste optie voor een optimale nachtrust. Verduisterende rolgordijnen of vouwgordijnen zijn populair in slaapkamers. Ze zijn makkelijk in gebruik en hebben een sfeervolle look. De perfecte combinatie tussen genoeg privacy en genoeg lichtinval.

Duo rolgordijnen zijn ook een goede optie voor in de slaapkamer. Dit rolgordijn is een combinatie van open en dichte banen waardoor je makkelijk zelf de hoeveelheid lichtinval bepaalt. Je kan ze helemaal ophalen voor veel lichtinval, halfopen laten voor een combinatie van licht en privacy of ze helemaal gesloten laten. Duo rolgordijnen zijn erg functioneel voor in de slaapkamer en hebben een moderne uitstraling.  

Keuken

De keuken is een plek die gauw vies wordt door alle bereidingen die je hier doet. De raamdecoratie die je kiest voor in de keuken moet dus makkelijk schoon te maken zijn, maar ook vochtbestendig. Shutters of jaloezieën zijn bestand tegen vet en vuil en zijn makkelijk te onderhouden. Beide hebben een luxe uitstraling. Houten jaloezieën zijn niet bestemd tegen water, kies hier dus alleen voor als ze niet in de buurt van de wasbak hangen. Shutters of aluminium jaloezieën kunnen helemaal naar eigen smaak worden samengesteld, waardoor ze perfect in de keuken passen. Zo kan je onbezorgd kokkerellen!

Geef een reactie