Alles weten over online marketing

Posted on

Zo langzamerhand heeft online marketing de positie van de traditionele marketing kanalen overgenomen. Drukwerk heeft alleen in sommige sectoren nog een belangrijke positie, zoals in de retail. Televisiespotjes worden nog steeds verkocht, maar marketing via Facebook en Instagram is niet meer weg te denken. Consumenten zoeken via Google naar producten en kopen online. Je kunt dus als marketeer niet zonder kennis van online marketing. Online marketing cursussen van GetOn geven je actuele kennis van alles wat met online adverteren te maken heeft, een social media marketing cursus spitst zich toe op social media. Dus afhankelijk van waar jij een behoefte ziet voor jouw bedrijf kun je een van deze cursussen gaan volgen. De cursussen zijn praktisch en resultaatgericht, hierdoor is het ook voor mensen die nog weinig kennis van het onderwerp hebben, leuk om mee te doen.

Waarom een online marketing cursus

Wanneer je alles wilt weten over de online middelen die voor marketing kunnen worden ingezet, dan volg je een online marketing cursus. Je leert dan de ins en outs van virale marketing, zoekmachinemarketing, emailmarketing en social media marketing. Ook het ontwikkelen van een contentstrategie maakt meestal deel uit van een cursus. De beste cursussen geven veel praktijkvoorbeelden waar je meteen mee aan het werk kunt. Online marketing cursussen volg je vaak online. Dat scheelt reistijd en is net zo effectief als een fysieke bijeenkomst. Zeker voor een korte cursus is een online vorm snel en gemakkelijk. Wanneer een ervaren begeleider vragen kan beantwoorden en kan helpen bij de lesstof is er geen reden om niet online een cursus te volgen.

Strategie moet aansluiten op jouw persoonlijke situatie

Het is belangrijk dat een social media marketing cursus of een cursus content marketing je niet alleen praktische vaardigheden aanleert, maar ook stilstaat bij de theorie en bij de onderliggende strategie. Je online strategie moet aansluiten bij de overkoepelende marketingstrategie. Je strategie moet gericht zijn op de juiste doelgroep. De keuze voor een social media kanaal moet gebaseerd zijn op onderzoek. Niet alles wat online plaatsvindt is per definitie goed voor jou of voor je bedrijf. Je moet bewuste keuzes maken en je online marketing strategie goed aanpassen aan de doelstellingen voor je bedrijf. Een goede cursus gaat ook in op dat soort aspecten.

Een online marketing plan

Om je bewust met online marketing bezig te laten zijn is het maken van een plan van belang. Mogelijk heb je al een algemeen marketingplan en heeft online marketing daar al een plaats in. Je kunt dat verder uitdiepen door specifiek in te zoomen op online adverteren, social media gebruik, SEO en emailmarketing. Vooral je positie in zoekmachines is een onderdeel waar je planmatig mee aan de slag moet om online goede verkoopresultaten te behalen. Social media worden vaak gebruikt om de leads te genereren of om de verkoop te ondersteunen door het opbouwen van een community of je leidende positie op de markt te laten zien. Maar ook via social media kun je een verkoopcampagne op touw zetten. Met name op Facebook en Instagram kun je goed adverteren, maar ook Twitter biedt mogelijkheden. De rol van emailmarketing in het hele online marketingspectrum wordt soms onderschat, maar dat is onterecht: met email heb je de meest directe toegang tot je klant.

Geef een reactie