alles in 1

Alles in 1 keer geregeld

Posted on

Als particulier hebben we een steeds sterkere behoefte aan gemak. Dingen die we om en bij het huis geregeld moeten worden moet gemakkelijk gaan en niet teveel tijd kosten. Eén van de zaken die je daardoor ziet is dat er meerdere zaken in één abonnement gecombineerd worden. Ook op het gebied van internet en aanverwante zaken zie je dat zaken gecombineerd kunnen worden. Dat zie je onder andere in het zogenaamde alles in 1 abonnement. Hierin zitten normaal gesproken internet, televisie en telefonie. Maar de laatste jaren zie je dat de samenstelling van het alles in 1 abonnement nog weleens veranderd. Daarom is het goed er wat meer over te weten en wat de alternatieven zijn. In dit blog vertellen we daar meer over.

De samenstelling van het alles in 1 abonnement

In de vorige alinea gaf ik al aan dat de samenstelling de laatste jaren van het alles in 1 abonnement aan verandering onderhevig is. Dit zit vooral in het onderdeel telefonie. De vaste telefoon die jarenlang een vertrouwd onderdeel was van het gemiddelde huishouden is aanzienlijk minder populair geworden. Hierdoor zie je dat deze toch in grote getalen de deur uit is gegaan bij huishoudens. Oorzaak hiervan is dat in de meeste mobiele abonnement een onbeperkt belbundel zit. Bellen met een vaste telefoon is daardoor per definitie duur geworden. Hierdoor zie je dat veel mensen zijn overgestapt naar het zogenaamde internet en tv abonnement. Maar wat je de laatste tijd weer veel meer ziet is dat de vaste telefoon in het alles in 1 abonnement is vervangen door mobiele abonnement. Dat kan weer heel praktisch zijn als je een mobiel abonnement voor het gehele gezin kunt regelen tegen een aantrekkelijk tarief. Het is daarom verstandig je eerst goed te oriënteren. Een logische plek om dat te doen is op een zogenaamde vergelijkingssite. Hier is veel informatie te vinden en kun je ook de verschillende aanbieders eenvoudig met elkaar vergelijken.

De snelheid van je internet

De meest lastige keuze om te maken is welke snelheid van het internet je kiest binnen je abonnement. Te snel betekent teveel betalen en te langzaam betekent behoorlijk wat frustratie doordat je regelmatig naar zandlopers zit te kijken of met vastlopers te maken krijgt. Meestal kun je bij een aanbieder kiezen uit drie varianten. Waarbij zoals zo vaak de middelste het meest gekozen wordt en eigenlijk geschikt is voor het gemiddelde gezin. De minst snelle is voor de sporadische internetter en de snelste voor de fanatieke downloader.

Geef een reactie