3 krachtige manieren waarop muziek content marketing verandert

Posted on

De rol van muziek in content marketing is aan het veranderen. Tegenwoordig wordt muziek niet langer meer pas alleen aan het einde van het creatieproces gebruikt om een campagne emotionele kracht bij te zetten. Op basis van voorbeelden en statements van experts hierbij de 5 meest krachtige manieren waarop muziek tegenwoordig content marketing verandert.

1. Muziek wordt eerder geïntegreerd in het creatieve proces 

Volgens Mike Ladman, muziekproducer bij Droga5, kan het eerder integreren van muzieksamenwerkingen het creatieve proces aanjagen en daarmee voor experimentele en interessante casestudies zorgen. Een voorbeeld is de E.ON x Gorillaz-samenwerking in het kader van de vernieuwde global merkpositionering van E.ON. Zo kreeg door de onderstaande branded videoclip het onderwerp zonne-energie, dat anders weinig flitsend is, door invulling van Gorillaz ineens behoorlijke creatieve zeggingskracht:

2. Bedrijven dragen gezamenlijke waarden uit met muziekartiesten

Steeds meer merken realiseren zich tegenwoordig dat ze op een actieve manier hun waarden moeten uitdragen. Zo zegt marketingmanager Sina Neubrandt van Absolut Vodka dat consumenten de belangrijke rol van merken in de moderne maatschappij erkennen en hen daarom ook vragen om standpunten in te nemen. Door samen te werken met de juiste muziekartiesten kunnen bedrijven veel krachtiger onderstrepen en promoten waar ze als merk voor staan.

3. Muziek leidt tot meer interactie tussen merk en gebruiker

Technologische innovatie in muziek leidt tot een nieuwe balans tussen maker en gebruiker, waarbij de laatste zich meer empowered voelt. Gebruikers kunnen namelijk content afspelen met hun vrienden, de content aanpassen en herdistribueren via nieuwe eigen kanalen. Deze nieuwe (muziek)technologieën zorgen ervoor dat brand stories nog meer gemengd raken met mainstreamcultuur. Door hun boodschap los te durven laten en mensen te laten spelen met geluid en muziek kunnen bedrijven zorgen voor een sterkere merkbeleving.

Zoals duidelijk moge zijn is de rol van muziek in content marketing door verschillende oorzaken en trends veranderd. In plaats van een soort laatste ingrediënt om de campagne wat meer smaak te geven, is muziek nog meer dan eerst een fundamenteel onderdeel geworden van het creatieproces.

Geef een reactie